Actual

ChatGPT, o nouă sursă de easy-money? Bani cu nemiluita pentru cei care cunosc tainele inteligenței artificiale

pbs.org
FOTO: pbs.org

Aplicația ChatGPT a fost lansată în noiembrie 2022, de atunci și până în prezent a devenit extrem de populară printre angajații care caută să-și îmbunătățească randamenteul și productivitatea.

Pe platforma de streaming Youtube apar din ce în ce mai multe tutoriale prin care novicii pot afla mai multe din tainele Inteligenței Artificiale, cum la fel de multe videoclipuri sunt prezentate și pe aplicația chinezească Tiktok.

ChatGPT un nou instrument de easy-money

Unul dintre aceste videoclipuri a adunat mai mult de 3 mlioane de vizualizări, utilizatorul „makemoneywithchatgpt” pune la dispoziția urmăritorilor strategii dezvoltate cu ajutorul aplicației, prin care îi învață pe fani cum să-și crească veniturile din marketing, fie că vorbim de vânzarea biletelor electronice, conținutul pe blog, iar lista poate continua și cu alte domenii.

Spațiul virtual este inundat de postările pasionaților de inteligență artificială care afirmă sus și tare că ChatGPT poate fi o sursă constantă de venit dacă este mânuit cu măiestrie, de fapt veniturile, spun internauții, pot fi de ordinul milioanelor de dolari. Internetul este plin de anunțuri de tipul „ folosiți ChatgPT pentru a face 320 de dolari pe zi”, ficeare dintre aceste anunțuri are sute de mii de vizionări.

Pe de altă parte, sunt și sceptici care contrazic aceste postări, despre care afirmă că sunt doar exagerări în ceea ce privește potențialul monetar care poate fi obținut prin folosirea inteligenței artificiale. Ce-i drept, afirmațiile lor sunt, cel puțin la prima vedere întemeiate, dat fiind faptul că o scurtă căutare pe intenet despre cum se folosește ChatGPT te direcționează pe o platformă care îți vinde cursurile respective cu cca. 15 dolari, prin urmare, cei care câștigă sunt în primă fază chiar creatorii lor.

Inteligența artificială noul mod de a face bani cu „nemiluita”

Pentru a genera conținut de marketing și de vânzări platforma ChatGPT este folosită pentru automtizarea sarcinilor care necesită mult timp pentru elaborare, însă, o firmă de consultanță susține că a primit oferte de 128.000 de dolari după ce a utilizat platforma de inteligență artificială pentru a crea postări de marketing și, totodată pentru a personaliza planul de afaceri pentru o perioadă de trei luni.

De asemenea fanii inteligenței artificiale suțin că robotul artificial ChatGPT poate fi utilizat pentru a redacta și edita conținutul blogurillor. Datorită abillităților lingvistice, aplicația poate corecta greșelile gramaticale sau stilistice. Totodată mai poate fi folosit și pentru a dezvolta sisteme avansate de traducere automată.

Altfel spus, poți genera un chatbot de traducere rapid și precis. O astfel de soluție poate fi extrem de utilă pentru companiile care au nevoie de traduceri instante și precise pentru a conversa cu clienții din întreaga lume, mai ales cele care oferă consultanță în timp real sau asistență on-line, potrivit alephnews.ro.