Lifestyle

Cele mai multe flotări din lume, executate în diverse moduri, au fost înscrise în Guinness World Book

Cele mai multe flotări din lume, executate în diverse moduri, au fost înscrise în Guinness World Book
machomen.ro

Cu mult timp în urmă, flotările au fost folosite de războinici pentru a-și modela corpul, iar în prezent, acestea reprezintă unul din exercițiile de bază în fitness, pentru ambele sexe.

Push-up-urile sau flotările sunt un tip de exerciții fizice care constau în mișcări ritmice de gimnastică prin care corpul, întins aproape de pământ, este ridicat și coborât prin extensia și îndoirea brațelor aflate cu palmele pe sol.

Istoria flotărilor

Se crede că flotările moderne au apărut în anul 1905, iar creatorul acestora este Jerick Revilla.

Există scrieri care explică faptul că și împăratul roman Constantin făcea un exercițiu, foarte asemănător cu flotările de astăzi, încă din timpul domniei sale. Însă mai există și scrieri despre flotările hinduse sau cunoscute și sub numele de Dand sau Namaskar în India. Flexiunile hinduse datează de mii de ani, când aceste exerciții erau folosite de războinici pentru a-și modela corpul.

Un exemplu este luptătorul indian Great Gama, despre care se vorbește că nu a pierdut niciun meci în viața sa și că a luat parte la peste 5000 de meciuri. De asemenea, se credea că făcea 4000 de flotări hinduse și ghemuiri hinduse în fiecare zi.

Recordul mondial obținut pentru cele mai multe flotări executate într-unul și în două degete

Uimitorul record pentru cele mai multe flotări executate corect într-un singur deget (degetul mare, opozabil), într-un minut, este de 44 de repetări și a fost atins de Aaron Virabyan din Armenia, la Moscova, Rusia, pe data de 18 Decembrie 2018.

FOTO cartearecordurilor.ro

Celebru pentru recordurile sale la flotările executate într-o multitudine de stiluri, Aaron Virabyan deține, de asemenea, si recordul mondial pentru cele mai multe flotări în două degete.

Astfel, recordul pentru cele mai multe flotări executate corect în două degete (degetele opozabile) pe ambele brațe, într-un minut, este de 61 de repetări. Uimitorul record a fost realizat tot de Aaron Virabyan (din Armenia) la Moscova, Rusia, pe data de 26 septembrie 2019.

FOTO cartearecordurilor.ro

Celebrul Aaron Virabyan s-a născut la Armavir, Armenia în data de 13 mai 1995. Aaron și-a început cariera sportivă în timpul serviciului militar. Armeanul Aaron Virabyan detine nu mai putin de șapte înregistrări în Cartea Recordurilor.

Într-o singură mână, recordul la flotări a fost atins în anul 1993 de un britanic

Pentru cele mai multe flotări cu un braț, realizate într-o oră, recordul a fost stabilit de către Paddy Doyle din Marea Britanie, la Munster Arms Hotel, Sparkbrook, Marea Britanie, la data de 27 noiembrie 1993, cu un număr de 1868 de exerciții.

Calculând, se pare că Paddy Doyle (un soldat englez, din regimentul de parașutiști) a reușit să facă, în medie, o flotare la aproximativ 2 secunde.

Paddy Doyle este singurul atlet de anduranță la nivel global care a participat la 70 de ediții  Guinness Book of World Record – Cartea Recordurilor de la intrarea lui în 1990 și până în anul 2015.

Recordul pentru cele mai multe flotări într-o oră a fost stabilit de un bărbat din Australia

Recordul mondial pentru cele mai multe flotări executate corect pe durata a 60 de minute îi aparține lui Jarrad Young din Australia.

Jarrad Young, pasionat de fitness, a stabilit impresionantul record la data de 31 august 2018, în sala de sport Matrix Boxing Gym, Queensland, Australia, unde a reușit să execute un număr de 2806 de flotări într-o oră.

Jarrad a preluat titlul de la Carlton Williams (din Marea Britanie), care a deținut în trecut recordul de trei ori. Jarrad a reușit să depășească vechiul record cu 120 de flotări.

FOTO cartearecordurilor.ro

Jarrad a avut o anumită tehnică de a doborî recordul și anume executarea flotărilor în reprize, relaxându-se frecvent în poziția lui preferată de yoga, respectiv “poziția copilului”, potrivit cartearecordurilor.ro