Actual

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să călătorești în Germania

Granita

Avertismente de călătorie, zone de risc, cerințe de carantină: pentru mulți condițiile pentru a intra în Germania rămân confuze. Iată câteva răspunsuri la cele mai importante întrebări.

În Europa s-au reluat zborurile, iar turiștii și nu numai pot vizita, din nou, Germania. Cei care vor să facă asta, însă, trebuie să se informeze înainte de a călători, fiecare stat UE are propriile reglementări.

Lista țărilor din care se poate călători spre Germania se schimbă mereu. Unde se pot găsi informații la zi?

În principiu, Ministerul Afacerilor Interne este responsabil cu reglementarea condițiilor de intrare în Germania. Informații în limba engleză se pot găsi aici. De asemenea, se poate verifica și site-ul ministerului de externe german, aici. Portalul ”Re-open Europe” oferă informații despre situația infectărilor din întreaga Europă.

Cele mai importante informații pot fi găsite în lista zonelor de risc, publicată de Institutul Robert Koch în colaborare cu Ministerul de Externe German și Ministerul Sănătății. Această listă este foarte importantă deoarece oferă informații despre țările și zonele considerate cu ”risc” din cauza numărului mare de infectări. Persoanele care sosesc în Germania din zone care apar în această listă ca fiind cu ”risc” trebuie să fie testate în momentul intrării pe teritoriul nemțesc și plasate în carantină până în momentul în care vin rezultatele testării.

În ce condiții se poate intra în Germania dintr-o țară care este supusă unei interdicții de călătorie?

Lista excepțiilor de la interdicția de a intra în Germania este publicată pe site-ul Misterului de Interne German. Vezi detalii aici.

Cine trebuie să intre în carantină și unde? Se poate evita carantina dacă testul de coronavirus este negativ?

În principiu, trebuie să intre în carantină persoanele care călătoresc în Germania din zone considerate cu ”risc” și publicate pe site-ul Institutului Robert Koch. Orice persoană care a petrecut cel puțin 14 zile înainte de a intra în Germania în zone cu risc, trebuie să se auto-izoleze timp de 14 zile.

Astfel, înainte de a călători spre Germania, trebuie să se verifice dacă țara de origine este pe lista zonelor cu risc. Aceeași regulă se aplică și celor care se întorc în Germania. Regulile în care se efectuează carantina diferă de la o federație la alta, informații pot fi găsite aici.

În general, se poate evita carantina dacă testul are un rezultat negativ sau dacă se prezintă un certificat de sănătate (ambele nu trebuie să fie mai vechi de 48 ore). În aeroporturile nemțești, la sosire, testarea este gratuită. Mai mult, din 8 august, persoanele care sosesc din zonele cu risc sunt obligate să se testeze.

Dacă testul pentru depistarea coronavirusului este pozitiv unde se stă în carantină și cine plătește?

Pentru persoanele care sosesc în Germania cu avionul, rezultatele testării sunt transmise pe telefonul mobil. Dacă testul este pozitiv, autoritățile sanitare locale sunt informate, iar carantina este obligatorie timp de 14 zile. Instrucțiuni și informații sunt furnizate de către autoritățile sanitare, iar respectarea cerințelor de carantină sunt monitorizate de autoritățile locale. Amenzile pentru nerespectarea regulilor impuse pot ajunge și până la 10.000 de euro.

Persoanele care au intrat în Germania, din zone cu risc, fără a fi testate sunt obligate să intre în carantină, în locuința proprie sau spații de cazare special amenajate în acest sens. Fiecare land are propriile reglementări privind carantina și spațiile de cazare destinate în acest sens.

În cazul turiștilor, costurile suplimentare, cum ar fi cazarea la hotel sau vizite la medic, nu sunt acoperite de guvernul German. Cu toate acestea, agenția de turism sau asigurarea de sănătate internațională ar putea acoperi aceste costuri dacă acest aspect a fost stabilit în prealabil.

Informații suplimentare despre statul în carantină pot fi obținute și de la Ambasada României în Republica Federală Germania (aici).

Ce se întâmplă dacă statul din care se călătorește în Germania diferă de cetățenia persoanei?

În această situație contează dacă persoana care călătorește are sau nu permis de ședere în Germania, viză sau dreptul de a călători în spațiul Schengen. Locul de reședință sau șederea pe termen lung au prioritate în fața cetățeniei. Astfel, un cetățean brazilian, de exemplu, care locuiește în Austria va putea călători în Germania fără restricții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *