Să ai o piele frumoasă, strălucitoare și netedă nu este ușor, totuși, obiceiurile bune ne ajută să reducem îmbătrânirea prematură, acneea și alte probleme ale pielii, dar cum rămâne cu alimentele dăunătoare care ne afectează derma?
În ciuda faptului că o alimentație echilibrată ne ajută să avem o sănătate fizică și psihică bună, există unele produse care, consumate în exces, generează daune care se reflectă direct asupra pielii.
1.- Fructe de mare. Potrivit informațiilor publicate de The Huffington Post, creveții și homarii sunt bogați în iod, care în exces poate declanșa erupții. Prin urmare, se recomandă limitarea aportului la cei care suferă de această boală.
2.- Pâine și paste. Produsele bogate în amidon, cu glicemie, provoacă acnee. Un studiu australian dezvăluie că o dietă săracă în acest tip de alimente reduce apariția cosurilor la tineri.
3.- Zahăr. Consumul excesiv al acestui aliment slăbește pielea și reduce producția de colagen, ceea ce favorizează apariția ridurilor sau a altor infecții precum dermatita.
4.- Alcool. Alcoolul este un diuretic natural, astfel încât aportul său poate provoca deshidratarea și pierderea umidității pielii, precum și creșterea liniilor fine și apariția rozaceei.
5.- Sarea.Acest aliment dăunător pentru organismul nostru provoacă reținerea de lichide, ceea ce generează inflamații. Această acțiune dăunează celulelor pielii, făcându-l să pară mai puțin elastic.
6.- Lapte. Un studiu italian dezvăluie că un consum mai mare de lactate provoacă acnee, datorită faptului că există o cantitate mai mare de hormoni, care stimulează producția de glande seboreice.
7.- Alimente prajite. Acest tip de produs crește colesterolul, problemele cardiace și încetinește metabolismul; În plus, dăunează circulației sângelui și nu permite oxigenului să ajungă corect în celulele pielii, deci își pierde elasticitatea și favorizează apariția liniilor fine.
8.- Cafeaua. Diverse investigații relevă faptul că consumul a peste patru căni de cafea generează o creștere a nivelului de cortizol (hormonul stresului), care accelerează îmbătrânirea, deshidratarea și opacitatea dermei.
9.- Carne. Atunci când un animal nu este crescut cu hrană naturală, substanțele chimice folosite pentru a-l hrăni ne pot dăuna după consumarea cărnii. Substanțele chimice care rămân în țesutul animal creează dezechilibre hormonale care declanșează acneea și inflamația pielii.
10.- Alimente procesate. Acestea furnizează o cantitate mare de grăsimi saturate și zaharuri care provoacă deshidratarea pielii și favorizează apariția ridurilor.