Mâncarea nu ar fi o plăcere, fără condimente. Pe vremuri, condimentele erau aduse în Europa destul de greu. Acum, sunt la îndemâna oricui și sunt folosite de orice gospodină, dar consumate în exces pot dăuna sănătății.
Nucșoara este un condiment rafinat, însă consumat în doze mari provoacă halucinații și este foarte nociv pentru organism. Arabii o folosesc pentru a parfuma carnea de miel, italienii pentru a condimenta cârnăciorii mortadella, scoţienii pentru a prepara tradiţionalul drob Haggis, olandezii în piureurile de legume. Românii o folosesc în special la deserturi.
Acesta este un condiment folosit frecvent la care ne-am gândi că ar putea să ne facă rău.
Și totuși, este un condiment toxic pe care toți îl avem în bucătărie și îl folosim pentru prăjituri sau diverse mâncăruri. Specialiștii trag un semnal de alarmă, fiindcă dacă îl consumăm în doze mari putem avea probleme grave de sănătate.
Nucșoara, cel mai toxic condiment din bucătăria ta
Cel mai toxic condiment din bucătărie, nucșoara, provoacă halucinații dacă este consumat într-o doze mare, ne avertizează specialiștii. Chiar două lingurițe de nucșoară pot fi extrem de toxice pentru organismul tău fiindcă acesta conține miristicină.
Ce se întâmplă dacă îl consumi în doze mari
Miristicina este un ulei care se regăsește în nucșoară, cel mai toxic condiment din bucătărie, care provoacă halucinații (efecte halucinogene). Pe lângă provoacă halucinații pe care acest condiment toxic le provoacă, putem să avem chiar și amețeli sau convulsii dacă nu îl consumăm în doze mici. Dacă există persoane care sunt alergice la acest ulei, atunci efectele secundare pot fi mult mai grave.
Cel mai toxic condiment din bucătărie. Nucșoara conține miristicină și safrol, iar odată ingerați în doze mari, acești compuși pot provoca simptome cum ar fi halucinații și pierderea coordonarii musculare, scrie sfaturimedicale.ro. Unele persoane consumă cel mai toxic condiment din bucătărie chiar pentru efectul său halucinogen, potrivit monitorulcj.ro.
Ce este NUCȘOARA?
Nucșoara este o sămânță mare ca o nucă rotundă, utilizată drept condiment. Arborele de nucșoară, este veșnic verde și este originar din sud-estul Asiei și din Australasia. A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, apoi olandezi și britanici.