Lifestyle

Cel mai răcoritor desert: Tort cu mere și iaurt, fără pic de unt

Cel mai răcoritor desert: Tort cu mere și iaurt, fără pic de unt

Tortul cu mere și iaurt poate înlocui clasica plăcintă cu mere. Torturile par, în general, destul de greu de preparat, astfel că  astăzi vă prezentăm o rețetă  rapidă și ușor de făcut, dar bună „de te lingi pe degete“. Iar o porție de înghețată lângă o felie de tort de mere va face cel mai răcoritor desert.

Din puținele ingrediente, cum ar fi ouă, zahăr și făină, creăm un aluat moale, cu un gust delicat, pe care apoi se completează perfect cu merele.

Cu câteva felii din acest fruct aranjate în cerc pentru a-l decora, tortul nostru cu mere și iaurt este gata să fie savurat cu o ceașcă excelentă de ceai sau de cafea.

Desert răcoritor: Tort cu mere și iaurt, fară unt

Ingrediente necesare:

  • 3 ouă
  • 240 g zahăr
  • 300 g de făină
  • 100 ml iaurt simplu
  • 16 g praf de copt
  • 1 kg de mere
  • coajă de lămâie

Mod de preparare tort de mere:

Pentru a prepara acest tort cu mere și iaurt, mai întâi combinați ouăle cu zahărul într-un castron și începeți să amestecați cu un tel de mână. Adăugăm apoi iaurtul, făina cernută și praful de copt și amestecăm bine toate ingredientele.

Condimentați cu coaja rasă de la o jumătate de lămâie.

Se curăță merele de coajă și semințe, apoi se taie bucăți mici. Bucățile de măr se introduc în amestec.

Se toarnă aluatul într-o tavă cu diametrul de 24 cm, unsă cu unt și făină. Se nivelează cu ajutorul unei spatule și se aranjează câteva felii de măr pe suprafață. Aveți grijă să nu tăiați feliile de măr prea subțiri, astfel încât să evitați arderea în timpul gătitului.

Se presară puțin zahăr peste blat și se coace la cuptor la 170 de grade timp de aproximativ 50-60 minute.

Înainte să serviți, lăsați să se răcească și apoi îl puteți servi cu o porție zdravănă de înghețată.

Poftă bună!