Punctele principale de atracţie în Iași rămâne și în acest an pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde vor fi amplasați mai mulți brazi, inclusiv bradul de iarnă, diverse ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, figurine luminoase, instalaţii și neapărat roata, punctul de atracție al tinerilor și copiilor.
12 metri înălțime are cel mai înalt brad care este montat la Iași pentru sărbătorile de iarnă. Și roata s-a întors
Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în plină acțiune la Iași. SC Servicii Publice SA Iași (SPI) urmează să monteze în oraș brazi de diferite dimensiuni, în cartiere și mai multe locuri publice, dar și brazi mai mici pentru diferite instituții de învățământ.
Bradul cel mare care a început să fie montat în punctul zero al orașului va avea anul acesta o înălțime de 12 metri.
„Am achiziționat în total în jur de 800-900 de brazi mai mici și mai mari pentru a-i expune în oraș. Sunt în total 14 brazi mari care o să se pună la centrele de cartier și primării, iar brazii mai mici în ghivece vor fi montanți la școli, spitale, grădinițe, creșe, etc.
Va fi un brad montant în fiecare cartier din Iași. Bradul cel mare care a început să fie montat în punctul zero al orașului va avea anul acesta o înălțime de 12 metri. Toți brazii sunt aduși din Danemarca, nu sunt din pepiniere, din mediul forestier”, a relatatLaurențiu Ivan, pentru media locală.
La finalul sărbătorilor, lucrătorii SPI au anunțat că vor salva brazii urmând a fi plantați în zonele pepiniere.
Cum vor arăta sărbătorile ieșene
Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, municipalitatea ieşeană intenţionează realizarea unui program specific de evenimente şi acţiuni menit să creeze o atmosferă festivă pentru comunitate. Târgul de Crăciun al laşului şi parcul de distracţii, inclusiv roata, vor fi organizate în luna decembrie, pe axa Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Str. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii.
”Manifestarea cultural-educativă reuneşte meşteri şi creatori populari, membri ai Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, care doresc să aducă un strop de bucurie şi speranţă, expunând obiecte tradiţionale autentice, rodul muncii lor din această perioadă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Iași, trimis redacției Infoactual.
La eveniment, vor participa producători şi comercianţi de produse specifice Sărbătorilor de iarnă: decoraţiuni de Crăciun, produse de artizanat, produse alimentare tradiţionale etc. Participanţii la manifestări sunt amplasaţi și în acest an în corturi şi căsuţe de lemn, împodobite festiv.
Când se aprind luminițele festive în Iași
Iluminatul festiv de iarnă va fi aprins pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa sediului Primăriei Municipiului laşi, pe data de 6 decembrie a.c., de Sfântul Ierarh Nicolae, ziua binecunoscută ca fiind sărbătoarea preferată a copiilor.
Punctele principale de atracţie vor rămâne pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde vor se vor amplasa bradul de iarnă, diverse confecţii specifice sărbătorilor de iarnă, figurine luminoase, instalaţii ş a. Amenajări specifice de sărbători vor fi făcute şi în principalele ronduri, precum şi in toate cartierele din oraş. Bugetul propus pentru acest eveniment este 10.000 lei, după cum au menționat reprezentanții locali.