Cel mai fraged șnițel de porc. Un șnițel fraged, crocant și totodată delicios, va ieși doar dacă vei ține cont de rețeta tradițională din Germania. Se prepară în câteva minute, iar rezultatul îți va întrece așteptările. Îi vei surprinde chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi.
Cel mai fraged șnițel de porc. Nu prepara șnițele cu pulpă de porc, ci cu cotlete de porc. Pentru această rețetă mai ai nevoie de câteva ingredientele specifice. Pentru un plus de gust și prospețime, adaugă boia de ardei picantă, îi va da un gust deosebit.
Ingrediente necesare
- 4 cotlete de porc
- sare, piper și boia picantă – după gust
- 2 ouă bătute
- 70 g făină
- 50 g pesmet
Mod de preparare pentru cel mai fraged șnițel de porc
- Primul pas este pregătirea cotletelor de porc. Se bat bine și se asezonează pe amble părți.
- Se pune apoi făina, pesmetul și ouăle bătute în trei vase diferite, iar fiecare cotlet se trece în ordine, prin făină, ou și pespet. Mare atenție însă, pesmetul nu trebuie să intre în carne, așa că excesul trebuie scuturat bine.
- Imediat după ce cotletele sunt pregătite trebuie puse la prăjit în uleiul încins. În caz contrar, șnițelul nu va mai fi atât de crocant. Cantitatea de ulei ideală este cea în care șnițelul poate să plutească.
- Pentru un șnitețl fraged la interior și crocant în exterior, fiecare bucată se prăjește trei minute pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie care are un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Se poate servi alături de o salată sau niște cartofi prăjiți sau copți, în funcție de preferințe.
Poftă bună!