Cel mai bun remediu împotriva răcelii și gripei! Este un leac vechi al bunicii. Raceala reprezintă cel mai frecvent termen utilizat pentru infecțiile tractului respirator de etiologie virala care apar, la toate categoriile de vârstă. Dar cum putem face față infecțiilor, cum putem să ne ferim? Acestea sunt întrebări pentru care răspunsul a fost oferit de bunici.
Raceala este cauzată de virusuri cu tropism respirator. Virusul se raspandeste pe cale aeriana prin intermediul secrețiilor nazo faringiene emise în timpul strănutului, tusei și vorbitului dar și în urma contactului direct cu o persoana deja infectată.
Este un leac vechi al bunicii
Cimbrul este renumit pentru proprietățile sale antifungice, fiind utilizat cu succes împotriva tusei, răcelii și a febrei. Mai mult, fiind bogat în vitamine și minerale acestea este folosit și pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, durerilor de cap, combate astenia de primăvara și diminuează nivelul stresului din corp, arată Exquis.ro.
Cimbrul este un veritabil antiinflamator de aceea, dacă sunt aplicate comprese cu ceai călduț pe zona afectată, acesta poate ameliora entorsele, luxațiile, întinderile musculare.
Are efect antifungic, fiind folosit cu succes în cazul infecțiilor localizate în rinichi sau în vezica urinară. De asemenea, este bun și în cazul eczemelor care apar pe piele.
Quiche cu ciuperci: Rețeta unui prânz rapid și delicios
Ceaiul de cimbru poate ameliora durerile de stomac, arsurile, indigestia și sindromul de colon iritabil. Sunt studii care arată că cimbrul contribuie la creșterea imunității, dar este și un real adjuvant împotriva infecțiilor intestinale. Consumul de ceai de cimbru poate îmbunătăți și funcționarea ficatului și a rinichilor la cote optime.
Sunt studii care au arătat că acesta conține uleiuri volatile ca timol și carvacol eficiente în tratarea infecțiile fungice. În plus, o mulțime de paste de dinți conțin aceste ingrediente precum și apa de gură deoarece ele au rolul de a proteja împotriva gingivitei dar combat și placa bacteriană. Totodată, ceaiul de cimbru conține vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Mai exact cimbrul conține vitaminele A, C, B dar și fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, zinc. Având fibre dietetice acesta poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. Mai mult, fibrele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și stimulează creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la menținerea florei intestinale.
Care sunt simptomele specifice racelii?
Virusurile care determina simptomatologia specifica racelii colonizeaza initial mucoasa cailor nazale si a sinusurilor faciale si determia aparitia:
- Secretiilor nazale apoase (rinoree) care isi pot modifica aspectul si consistenta dupa 2-3 zile de evolutie a bolii;
- Congestiei nazale (nas infundat);
- Stranutului;
- Tusei;
- Anginei acute (durere în gât de cauza inflamatorie);
- Febrei de intensitate scazuta;
- Otalgiei (dureri de ureche interna);
- Cefaleei usoare;
- Mialgiilor (dureri musculare) usoare.