Jocurile au nenumeroase avantaje, cum ar fi îmbunătățirea dispoziției, dexterității, precum și capacității de rezolvare a diverselor probleme.
De asemenea, jocurile video sunt benefice și pentru copiii cu autism, pe care îi ajută să se concentreze mai mult.
În spatele tuturor acestor jocuri video stau companiii importante, cu zeci de mii de angajați, iar în continuare îți prezentăm care sunt cei mai importanți furnizori de jocuri din 2020.
Electronic Arts
Compania americană a fost înființată în 1982 de către un fost angajat Apple, Trip Hawkins, și este un adevărat gigant în industria jocurilor video pentru computere, console și telefoane mobile. Cele mai cunoscute jocuri din portofoliul Electronic Arts sunt simulatoarele sportive precum FIFA, alături de Need for Speed, Medal of Honor, The Sims, Battlefield și jocurile apărute mai târziu ca Burnout și seria
Command&Conquer. EA a publicat numeroase jocuri și unele programe de productivitate pentru calculatoare personale, toate acestea fiind dezvoltate de persoane sau grupuri externe până în 1987, când a apărut Skate or Die! Apoi, compania s-a orientat spre jocuri, adesea prin achiziții, cum ar fi Distinctive Software, devenit EA Canada în 1991.
EGT
Prescurtarea de la Euro Games Technology, EGT este una dintre cele mai bune companii din industria jocurilor de noroc. Compania a luat naștere în 2002, în Bulgaria, iar din 2005 activează și în România. EGT este un dezvoltator care a creat numeroase jocuri importante precum Burning Hot, Shining Crown, Zodiac Wheel, Age of Troy și Aztec Glory. Acestea sunt însă doar câteva titluri de referință deoarece sunt multe jocuri de cazino la EGT care au reușit să intre pe lista favoritelor fanilor de păcănele din țara noastră și nu numai.
Activision Blizzard
Activision Blizzard Inc. este un holding american de jocuri video cu sediul în Santa Monica, California. Compania a fost înființată în iulie 2008 prin fuziunea Activision, Inc. și Vivendi Games. Activision Blizzard deține și operează studiouri suplimentare sub un model de studiouri independente în cadrul Activision Publishing, inclusiv Treyarch, Infinity Ward, High Moon Studios și Toys for Bob. Printre jocurile majore produse de Activision-Blizzard se numără Call of Duty, Crash Bandicoot, Guitar Hero, Tony Hawk s, Spyro/Skylanders, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch și Candy Crush Saga. Titlurile Activision-Blizzard au doborât o serie de recorduri de lansare și, începând din martie 2018, este cea mai mare companie de jocuri din America și Europa în ceea ce privește veniturile și capitalizarea pieței.
Take-Two Interactive
Take-Two Interactive Software Inc. este un holding american de jocuri video cu sediul în New York și fondat de Ryan Brant în septembrie 1993. Compania deține două mari etichete editoriale, Rockstar Games și 2K, care operează studiouri interne de dezvoltare a jocurilor. Mai recent, Take-Two a creat eticheta Private Division pentru a sprijini publicarea de la dezvoltatori independenți și a achiziționat dezvoltatorul Socialpoint pentru a se orienta și pe piața jocurilor mobile. Totodată, compania deține 50% din NBA 2K League. Portofoliul combinat Take-Two include francize precum BioShock, Borderlands, Grand Theft Auto, NBA 2K și Red Dead, printre multe altele.
Ubisoft
Ubisoft Entertainment SA este o companie franceză de jocuri video cu sediul în Montreuil, cu mai multe studiouri de dezvoltare în întreaga lume. Francizele sale de jocuri video includ Rayman, Raving Rabbids, Prince of Persia, Assassin s Creed, Far Cry, Just Dance și seria lui Tom Clancy. Cu o cifră de afaceri de aproape două miliarde de euro, Ubisoft are aproape 20.000 de angajați și se numără printre cele mai mari companii de jocuri cotate la bursă din America și Europa. Firma a fost fondată în 1986, de cei cinci frați din familia Guillemont: Christian, Claude, Gerard, Michel și Yves. (P)