Lifestyle

Ceaţă şi multă umezeală. Prognoza meteo pentru 16 noiembrie 2020

ceață

Luni, meteorologii anunţă vreme caldă pentru această perioadă.

Începând de marţi, cerul va fi mai mult noros și va ploua în general slab cantitativ. La munte, ploile se vor transforma în lapoviţă şi trecător ninsoare.

La munte și în dealurile subcarpatice cerul se va menține variabil, în timp ce în zonele joase de relief, local vor fi nori joși sau ceață. Izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab până la moderat.

Atenționare de Cod Galben

ANM a emis pentru luni, 16 noiembrie mai multe avertizări de Cod Galben, în mai multe județe, fenomenul preponderent fiind ceața și vizibilitatea redusă. Pentru județele menționate mai jos avertizarea de Cod Galben va dura începând cu ora 5:00 și până la ora 10:00, unde local va fi ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m:

Județul Galaţi,

Județul Vrancea,

Județul Alba,

Județul Braşo,

Județul Mureş,

Județul Harghita,

Județul Sibiu,

Județul Vâlcea,

Județul Cluj,

Județul Brăila,

Județul Ialomiţa,

Județul Călăraşi,

Județul Giurgiu,

Județul Ilfov,

Județul Teleorman,

Județul Constanta,

Județul Tulcea,

Județul Bacău,

Județul Vaslui,

Județul Covasna.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă şi multă umezeală la începutul zilei. Apoi, se arată soarele şi temperaturile urcă până la 12…13 grade – valori puţin mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o dimineaţă cu atmosfera închisă şi ceață densă pe la câmpie. Dacă ceața persistă, temperaturile rămân scăzută, iar dacă se înseninează, se ating 12…13 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi destul de plăcută, cu soare, câţiva nori şi maxime în jur de 11…12 grade. Acum este ceaţă în zona de câmpie din judeţul Bacău.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme bună, dar în judeţul Cluj, ceața poate să dureze mai multe ore, aşa că pe aici va fi destul de frig. În rest, maximele ajung pe la 12 grade, iar pe seară şi la noapte, se înnorează şi e posibil să plouă.

Şi în ţinuturile vestice, norii se înmulţesc în orele serii şi s-ar putea să vină câţiva stropi de ploaie. Până atunci, avem atmosferă plăcută şi se face mai cald decât ar fi normal. În dealurile Banatului se ating 16 grade.

În Transilvania, avem o dimineaţă rece, cu ceaţă în zona depresionară. Peste zi apare trecător soarele, iar temperaturile ajung la 6 grade în zona Miercurea Ciuc şi pe la 10 grade în vestul provinciei.

În Oltenia găsim atmosferă închisă şi multă umezeală. Vor fi ploi slabe, din loc în loc, iar maximele, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge pe la 10…11 grade.

La fel va arăta vremea şi în zonele sudice: înnorări persistente, câţiva stropi de ploaie pe parcursul zilei şi cel mult 11…12 grade după prânz.

Prognoza meteo în București

Cerul va fi variabil, iar mai ales spre dimineață se va forma ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.