Cea mai simplă rețetă! Lipii de casă, la tigaie. Se prepară ușor, rapid și simplu. Este exact genul de rețetă care te face să te simți ca un MasterChef. Lipiile le poți prepara chiar tu. Cu siguranță vor fi apreciate de întreaga familie.
Ies grozav de bune și poți să le mănânci simple, sau cu magiun, miere sau diferite topinguri gen pizza sau shaorma. Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente:
• 600 g făină
• 250 ml apă
• 2-3 linguri ulei
• 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
Într-un bol, cerne făina. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă apa, sarea și uleiul. Frământă foarte bine, până când obții un aluat moale și omogen. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit în jur de 30 minute.
Împarte aluatul în 12 bucăți egale. Întonde-le, apoi, în foi subțiri. Coace lipiile într-o tigaie încinsă, fără ulei, pe ambele părți (1-2 minute pe fiecare parte), până când se rumenesc.
Poftă bună!