A face pizza acasă este un proces simplu care are ca rezultat ceva delicios. Dacă urmați această rețetă și vă organizați bine, ar trebui să pregătiți aluatul cu o seară înainte și să-l lăsați să fermenteze la frigider.
Dacă nu aveți atât de mult timp, lăsați-l să fermenteze cel puțin două ore. Amintiți-vă că, dacă aveți resturi de aluat, îl puteți îngheța oricând și îl puteți pregăti pentru următoarea pizza pe care doriți să o faceți.
Puteți selecta brânza după cum doriți: mozzarella proaspătă este delicioasă, dar dacă doriți să evitați umezirea excesivă, este important să o scurgeți bine înainte de a o pune în aluat. Dacă decideți să utilizați burrata, rețineți că nu intră în cuptor; se adaugă în ultimul moment când aluatul este gata.
Ingrediente:
1 blat de pizza de 30 cm
3 linguri de sos de tomate
ulei de masline extra-virgin
80g mozzarella
4-5 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pentru inceput, fa blatul de pizza. Ai aici reteta completa. Pune o piatra de copt in mijlocul cuptorului tau si da temperatura la maxim. Lasa cuptorul sa se incalzeasca timp cel putin o ora.
Intinde aluatul, apoi unge-l uniform cu sosul de rosii, fara sa ajungi la margini.
Stropeste totul cu putin ulei de masline. Rupe mozzarella in bucati mai mari si arunca-le peste sos. Apoi, arunca si frunzele de busuioc.
Pune pizza la copt si las-o sa stea pana ce branza se topeste, iar crusta prinde o nuanta aramie, aproximativ 4-8 minute.