Un vast peisaj înconjurat de o frumusețe astronomică de „plante roșii”, pare a fi de pe Marte. Este vorba de cea mai mare zonă umedă din lume, o zonă mlăștinoasă cu floră de un purpuriu uluitor, care crește în apele puțin adânci din Dawa, China.
În ciuda aspectului său, ca fiind din altă lume, ierburile roșii luxuriante ale acestei mlaștini chinezești au o origine “pământească”, chiar dacă încă rară. Planta este, de fapt, o formă de Chenopodium (din genul Amaranthaceae). Aceasta specie este unică prin faptul că poate prospera în sol alcalin sau în sol dulce.
Mările și zonele de maree puțin adânci atrag mii de păsări migratoare în cea mai mare zonă umedă și mlaștină de stuf din lume, cu precizarea că stufurile sunt folosite la fabricarea hârtiei. În fiecare toamnă, o zonă de 26 de kilometri a rezervației naturale devine roșie.
Prin urmare, Plaja Roșie din Panjin Shi, China, găzduiește cel mai complet ecosistem care poate fi găsit: rezervația naturală a devenit gazda a peste 260 de specii de păsări și 399 de tipuri de animale sălbatice. Aici, păsările migratoare se opresc în timp ce călătoresc din Asia în Australia, scrie atlasobscura.com.
De asemenea, Plaja Roșie din China este cea mai mare zonă de reproducere a pescărușului cu cioc negru pe cale de dispariție, drept pentru care plaja este chiar numită „casa macaralelor”.
Incredibila plajă de la Marea Roșie se află pe malul râului Liaohe. Planta se maturizează și capătă această culoare roșie purpurie în luna septembrie a fiecărui an. Ciclul său de creștere începe în aprilie când este colorat în roșu deschis.
Încă din anul 1988, pentru a păstra natura frumoasă și locuitorii săi în siguranță, zona a primit protecție la nivel de stat. Și chiar dacă cea mai mare parte a plajei roșii este închisă publicului, există încă o mică secțiune care funcționează ca atracție turistică. Și trebuie precizat faptul că accesul turiștilor se face prin intermediul unor alei din lemn, special construite.