International

Cea mai mare bancă a Rusiei a fost piratată de hackerii Anonymous. Nu sunt cunoscute încă datele obținute

hackeri

Gruparea de hackeri Anonymous a anunțat că a piratat baza de date a celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank. Detaliile despre datele obținute de Anonymous nu au fost încă dezvăluite.

Cea mai mare bancă a Rusiei a fost piratată de hackerii Anonymous. Nu sunt cunoscute încă datele obținute

În ziua atacului, trei manageri de top au părăsit banca: vicepreședinții Alexander Buriko și Serghei Maltsev, precum și membrul consiliului de administrație Natalia Alymova, potrivit Obozrevatel.

Cei trei erau vizați de sancțiunile SUA impuse la începutul lunii mai, din cauza războiului din Ucraina. Banca rusă nu a raportat nimic despre atacul cibernetic.

”Echipa Anonymous a spart Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia și Europa de Est”, au transmis hackerii pe Twitter.

 

Război cibernetic” declarat Moscovei

Anonymus România spune că bătălia cu hackerii ruși nu este deloc ușoară. Aceștia încearcă să contracareze atacurile împotriva unor instituții sau firme care încă funcționează în Federația Rusă sau să atace la rândul lor site-urile care transmit informații corecte despre războiul din Ucraina.

„Drept răspuns din partea Rusiei, a fost atacat website-ul creat de prietenii noștri de la Squad303 – https://1920.in Fără succes, reprezentând un eșec pentru hackerii ruși”, a tranmis Anonymous România într-un răspuns pentru Europa Liberă.

Site-ul oferea posibilitatea doritorilor de a de a transmite mesaje utilizatorilor de telefonie din Rusia prin care li se transmiteau exact care este varianta adevărată în ceea ce privește războiul.

Anonymous România spune că, în contextul avertismentului că statele care au ajutat Ucraina vor deveni ținta hackerilor ruși, instituțiile din România sunt slab protejate și vulnerabile.

Scopul grupării Anonymous

Se crede că mișcarea Anonymous a început pe site-uri web de tip imageboard precum 4chan la începutul anilor 2000.

Gruparea a devenit celebră pentru prima dată în 2008, când a declanșat atacuri cibernetice asupra Bisericii Scientologiei. S-a întâmplat după ce instituția a încercat să elimine de pe internet un videoclip controversat al starului Tom Cruise, în care vorbea despre credințele sale religioase.

În 2010, se credea că Anonymous este responsabil pentru atacurile cibernetice asupra Visa, MasterCard și PayPal, după ce firmele de servicii financiare au blocat donațiile către controversatul WikiLeaks.

Numele acesta a intrat în conştiinţa oamenilor de câtiva ani încoace şi a fost vehiculat peste tot în presă în ultima perioadă după ce gruparea internaţională de hackeri, a declarat război Statului Islamic în urma atentatelor de la Paris.

Membrii anonimi au avut mai multe confruntări cu legea, agențiile guvernamentale efectuând arestări pentru piraterie informatică, fraudă și urmărire cibernetică.