Lifestyle

Cea mai influentă femeie din 2021 a donat până acum 8,6 miliarde de dolari unor organizații caritabile

Cea mai influentă femeie din 2021 a donat până acum 8,6 miliarde de dolari unor organizații caritabile

Cea mai influentă femeie din 2021 a donat până acum 8,6 miliarde de dolari unor organizații caritabile, aceast adeține  a treia dintre cele mai valoroase averi. „Cele mai puternice 100 de femei din lume”, ne prezintă cele mai influente femei din 2021, pentru prima dată, după 15 ani, locul unu nu a mai fost ocupat Angela Merkel.

Fosta soție a lui Jeff Bezos a fost desemnată cea mai influentă femeie a lumii

Prima poziție în  topul „Cele mai puternice 100 de femei din lume”  este ocupată de MacKenzie Scott, care a donat până acum 8,6 miliarde de dolari unor organizații caritabile, dintre care 2,7 miliarde de dolari doar anul acesta.

De când a divorțat de fondatorul Amazon Jeff Bezos în 2019, Scott – a treia cea mai bogată femeie din lume, potrivit publicației – a decis să se folosească de averea ei estimată la 59,6 miliarde de dolari pentru a face acțiuni caritabile. În mai 2019, ea a semnat Giving Pledge, prin care se angajează ca, pe parcursul vieții sale, să doneze măcar jumătate din banii de care dispune.

Activitatea lui MacKenzie Scott este foarte discretă

Activitatea lui Mac Kenzie Scott este foarte discretă. Aceasta nu a acordat interviuri de la mediatizatul ei divorț și nu divulgă informații privind munca sa filantropică decât ocazional, prin intermediul platformei Medium. În 2021, ea ar fi sprijinit un total de 286 de grupuri, dar nu a vrut să le facă public numele, spunând:

„Vreau să las fiecare dintre aceste echipe incredibile să vorbească mai întâi din proprie inițiativă, dacă aleg ele, cu speranța ca, atunci când o fac, mass-media să se concentreze mai degrabă pe contribuția lor decât pe a mea.”

Scott, în vârstă de 51 de ani, a fost desemnată laureata acestui an, reușind astfel să o detroneze pe Angela Merkel, care a fost cap de listă Forbes în 15 din cei 18 ani de când se face acest top.

Următoarele două locuri sunt ocupate de vicepreședinta americană Kamala Harris care ocupă locul 2, urmată de președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

14 dintre femeile nominalizate anul acesta de Forbes sunt miliardare

14 dintre femeile nominalizate anul acesta de Forbes sunt miliardare. Pe lista care cuprinde nume din 30 de țări se mai află și Nancy Pelosi, recent divorțata Melinda Gates și Regina Elisabeta a II-a, dar și Taylor Swift, Beyoncé, Rihanna și Serena Williams.

Printre numele aflate pentru prima dată în clasament se află Samia Suluhu Hassan (noua președintă a Tanzaniei) și Özlem Türeci (co-fondatoare BioNTech și având specializare în imunoloagie).

„Toate aceste femei reprezintă teza care motivează întocmirea acestei liste: nu este suficient să ai bani sau o poziție de putere. Un om trebuie să facă ceva cu averea, vocea sau platforma sa publică”, scrie Forbes.

Revista Capital a lansat, in luna septembrie, Top 100 Femei de Succes din România

Capital Top 100 Femei de Succes însumează reușitele celor mai puternice femei din România din zece domenii cheia: afaceri, management, comunicare, societate civilă, politică, justiție, sport și spectacol, medicină, mass media și expate.

Pentru realizarea topului, echipa editorială Capital a analizat poveștile a peste 200 de femei din societatea românească. Procesul a fost cu adevărat unul dificil și asta deoarece fiecare femeie în parte, indiferent de domeniu sau funcție, a reușit, prin acțiunile sale, să contribuie la îmbunătățirea mediului social și economic din România.