Cea mai gustoasă prăjitură e cea făcută în casă. Prăjitura în trei straturi este extrem de gustoasă, însă este și sănătoasă. Nu conține zahăr și nici făină. Blatul acestei prăjituri este deosebit de celelalte. Nucile, banana și stafidele vor face diferența. Mai jos veți găsi ingredientele necesare pentru prăjitura de casă.
Ingrediente necesare:
- 2 cani nuca, alune su migdale,
- 3 banane bine coapte,
- 1 cana stafide,
- 2 cani caju inmuiat in apa vreo ora,
- 1 lingura ulei de in,
- sirop de agave vreo 4 linguri,
- extract de vanilie,
- aproximativ 5 linguri cacao,
- unt de cocos 8-9 linguri (lingurile se masoara dupa ce incalziti untul si devine lichid, ca un ulei),
- fructe congelate sau caise uscate,
- un pic de sare.
Mod de preparare:
Pentru blat:
„Amesteci cu un blender doua cani de nuca, o banana bine coapta si o cana stafide. Pasta rezultata se asaza pe fundul unei tavi de 20/20cm. Se niveleaza si apoi se pune la rece. Daca se pune o folie transparenta pe fundul tavii, se va putea scoate mult mai usor continutul tavii.
Pentru stratul nr 2
Se amesteca intr-o cana urmatoarele ingrediente: doua linguri cu varf cacao, 1 lingura ulei de in, 1 lingura sirop de agave si o jumatate de lingurita extract de vanilie. Intre timp, se topeste untul de cocos, cam 2 linguri. Este recomandat sa se puna intr-un pahar, iar paharul sa se tina in apa fierbinte cateva minute.
Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste blatul inainte preparat. Se pune cu lingura si se niveleaza imediat, pe portiuni mici. In acest fel, ciocolata se va intari foarte repede pentru ca blatul va fi foarte rece. Se tine la rece pana se pregateste urmatorul strat.
Pentru crema de caju:
Se pun 2 cani de caju (raw) la inmuiat, vreo ora-doua, apoi se scurg bine de apa. Se amesteca apoi in robotul de bucatarie cu 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita plina sirop de agave si un pic de sare. Se adauga 3-4 linguri unt de cocos topit si se mai pulseaza de cateva ori pana cand este incorporat. Se aseaza si acest strat peste stratul de ciocolata, apoi se pune tava la rece.
Crema de caise uscate:
Se iau doua cani caise uscate, taiate felii, o lingurita apa de roze sau apa simpla, se pun in robot si se maruntesc pana se fac pasta. Daca vreti sa faceti acest strat din fructe congelate, trebuie lasate la dezghetat si mixate bine. Se intinde stratul de fructe peste cel de crema de caju. Se da la frigider si se lasa sa se intareasca, apoi incepeti sa preparati ultimul strat.
Pentru crema de ciocolată:
Se mixeaza doua banane bine coapte, 1 lingurita extract de vanilie, 3 linguri cacao, 2-3 linguri sirop de agave, apoi se adauga 3 linguri unt de cocos topit. Daca se intampla sa fie prea tare crema si sa nu o puteti intinde, adaugati un pic de apa. Se intinde si acest ultim strat, apoi se pune prajitura la rece. Se scoate din tava cand este rece si tare, se taie feliute, apoi se asaza din nou in tava si se baga la loc in frigider, conform doctorulzilei.ro.