Lifestyle

Cea mai fragedă și gustoasă prăjitură. O rețetă de succes din caietul bunicii. Se topește în gură

Cea mai fragedă și gustoasă prăjitură. O rețetă de succes din caietul bunicii. Se topește în gură

Cea mai fragedă și gustoasă prăjitură cu mere. O rețetă de succes cu un gus desăvârșit din caietul bunicii. Rezultatul va fi unul pe măsură, iar prăjitura ți se va topi  în gură.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de doar câteva ingrediente extrem de simple: mere, făină, praf de copt, zahăr, lapte, ouă, lămâie. Plusul de gust va fi dat de cubul de unt.

Ingrediente necesare:

Prăjitură fragedă cu mere

  • 1 kg mere decojite si curatate
  • 150 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina de sare
  • 3 oua
  • 120 grame zahar brun
  • 100 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 20 grame zahar brun
  • 15 grame unt

Metodă de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul pana la 180 grade Celsius, iar intre timp se da prin razatoare coaja de lamaie si se stoarce sucul din lamaia decojita.
  • Pentru a obtine gustul mult dorit este de preferat sa optezi pentru merele de un soi dulce-acrisor. Acestea se maruntesc sau se dau prin razatoae si se stropesc apoi cu zeamă de lămâie.
  • Se bat apoi ouăle cu furculița, se adaugă laptele și se amestecă bine compoziția. Treptat, se cerne făina, împreună cu praful de copt și se amestecă împreun că cuoaja de lămâie dată prin răzătoare.
  • Întregul amestec se adaugă în ouale batute cu lapte și se obogenizează bine compoziția, apoi se toarnă aluatul obțținut peste mere și se amestecă ușor.
  • Următorul pas este turnarea compoziției în forma dorită pentru coacere, tapetata in prealabil hartie de copt, unsa cu putin unt si pudrata cu gris, scrie bucatarianoastra.online. Pentru ingredientele date, puteti folosi o forma de copt cu un diametru de 20-25 centimetri.
  • Peste aluatul aranjat in forma, se adauga un pic de zahar si cateva bucatele de unt. In acest fel, veti obtine o crusta crocanta si apetisantă.

Atenție! Prăjitura se coace timp 40-60 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius și se servește atât caldă cât și rece, după preferințele fiecăruia.