În zilele din Postul Crăciunului în care aveți dezlegare la pește, sarmalele cu ton sunt o soluție bună pentru a satisface toate gusturile. Iată cât de repede se prepară.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti delicioasele sarmale, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 varză medie murata, care a fost ținută în apă câteva ore, 650 g ton din conservă, 300 g orez, 1 ardei gras roșu, 300 g roșii pasate sau decojite. De asemenea, vă mai trebuie 6 fire de ceapă verde, o linguriță cu boia de ardei, cimbru uscat, fulgi de chilly, 1 legătură cu mărar, sare, câteva boabe de piper, piper negru măcinat, 1 ardei iute, ulei.
Mod de preparare
Tăiați ceapa verde și ardeiul iute mic, dar și ardeiul gras în cubulețe și tocați mărarul. Puneți o oală pe foc și ulei. Când se încinge uleiul, adăugați ceapa verde și ardeiul iute, ardeiul gras și condimentați cu piper, fulgi de chilly, boiaua dulce. Lăsați să fiarbă o perioadă, apoi adăugați orezul spălat. Mai lăsați să fiarbă trei minute. Puneți apoi roșiile decojite, cimbru uscat și jumtătate din mărarul tocat. Mai lăsați la fiert o perioadă, apoi lăsați să se răcorească și adăugați tonul bine mărunți.
Alegeți foi mari de varză
Dacă foile de varză sunt pe mari tăiați în jumătate. Puneți o lingură cu amestec pe varză și rulați. Faceți la fel cu toate foile. Ce foi au mai rămas tocați mărunt și amestecați cu mărar tăiat fin. Puneți ulei în oala în care le veți fierbe, apoi un strat de varză, boabe de piper și așezați sarmalele.
Acoperiți cu varză și mai puneți câteva boabe de piper. Puneți apă fierbinte cât să le acopere ușor. Lăsați la foc pentru două ore și completați cu apă când se evaporă. Dacă nu le consumați în perioada postului, le puteți servi cu smântână sau iaurt grecesc.