Cea mai delicioasă plăcintă cu mere de post. Plăcinta cu mere este, fără doar și poate, unul dintre deserturile copilăriei. Vă prezentăm astăzi o rețetă simplă, extrem de delicioasă. Ingredientul secret al marilor cofetari este scorțișoara.
Ingrediente necesare pentru plăcinta cu mere:
- 650 gr făină
- 350 gr margarina
- 10 linguri de zahar (de 3 ai nevoie pentru foaie)
- 10 linguri bors
- 1 păstaie de vanilie
- 10-15 mere
- scorțișoară
Cea mai delicioasă plăcintă cu mere de post: Iată care e ingredientul secret al marilor cofetari
Mod de preparare:
Se cerne făina și se amestecă cu cele trei linguri de zahar. Adauga margarina și frământă bine. Încorporează zaharul vanilat și borșul. Omogenizează. Framanta din nou aluatul, dupa care bagă-l la rece cât timp te ocupi de umplutura.
Umplutura:
Curăță merele de coajă și da-le pe răzatoarea mare, apoi adaugă zaharul si presară scorțișoara. Dupa ce ai omogenizat, pune merele intr-un vas și lasa-le la foc potrivit, sa se caleasca câteva minute.
Mod de asamblare:
Unge și tapetează o tavă cu putin ulei și făină. Împarte aluatul în două părți egale și trece cu sucitorul peste fiecare. Pune o foaie în tavă, acoper-o cu umplutura de mere, apoi urmează a două foaie.
Deliciosa plăcintă se coace în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade Celsius, pentru circa 35-45 de minute.
Poftă bună!