Lifestyle

Cea mai delicioasă plăcintă. Care este ingredientul secret și care sunt beneficiile acestuia?

Cea mai delicioasă plăcintă. Care este ingredientul secret și care sunt beneficiile acestuia?

A sosit timpul plăcintelor! Pe lăngă gustoasele plăcinte cu mere sau cu dovleac mai sunt și plăcintele cu carne. Carnea este importantă pentru funcționarea bună a orgnismului avănd un conținut crescut de proteine de calitate și de substanțe minerale. Proteinele intra în structura musculaturii și reprezintă un element de bază în menținerea imunității. Iată cum poți prepara o plăcintă cu carne delicioasă.

Timpul de preparare:

Preparare: 90 de minute
Gătire: 60 de minute
Timpul total: 2 ore și 30 de minute

Ingrediente:

1 pachet foietaj
1 kg carne tocată
3 ouă
1/2 pachet unt
4 cepe
1/2 cană pesmet
1 cană parmezan ras sau cașcaval mai uscat
1 cană ulei de măsline
1 legătura de pătrunjel
Sare
Piper

Mode de preparare:

Se curăță, se spală și se toacă mărunt legumele. Se pune untul la topit, într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă ceapa și se lasă puțin la călit până devine translucidă, ușor aurie și foarte moale. Se adaugă carnea tocată și se lasă pe foc, amestecând continuu, până își schimbă culoarea.
Se bat ouăle ca pentru omletă și se adaugă peste carnea călită, amestecănd pentru a se omogeniza compoziția. Se adaugă parmezanul ras sau cașcavalul, pesmentul, pătrunjelul și după gust sare și piper. Toate ingredientele se amestecă până devin o compiziție omogenă.
Se unge cu ulei de măsline o tavă rotundă sau o formă de plăcintă și se așează un rând de 5 foi de foietaj, încât să se acopere și preții vasului. Se unge și aluatul cu ulei de măsline din belșug și se întinde compoziția din carne într-un strat uniform. Se pun deasupra alte 5 foi de foietaj, unse apoi cu ulei de măsline din belșug. Se lipesc marginile rămase din stratul de cocă de la fundul tăvei cu capacul din aluat, prin rulare sau presare.
Pe suprafața capacului din aluat se fac, în formă de grilaj, crestături cu un cuțit bine ascuțit. Cu un pulverizator sau pur și simplu cu măna se stropește plăcinta cu puțină apă și se bagă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aproximativ o oră, potrivit Rețete Unica.