Ciocolata are beneficii uluitoare pentru sănătate, iar un desert preparat din acest deliciu apreciat de o lume întreagă te va face mai fericit în această perioadă critică prin care trece o lume întreagă.
Tarta cu ciocolată și bezea este un desert gustos și ușor de făcut. Pentru că nu necesită efort și nici timp prea mult, orice gospodină o poate prepara.
Mod de preparare pentru tarta delicioasă cu ciocolată și bezea
- 250 g ciocolată de menaj, de cea mai bună calitate
- 200 g unt
- 2 ouă întregi
- 3 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 100 g făină
- O formă rotundă de tartă cumpărată
Mod de preparare
Puneți ciocolata ruptă în bucăți la baie de aburi. Când s-a topit, adăugați untul și amestecați continuu cu un tel. Încorporați apoi două ouă întregi și 3 gălbenușuri. Cele 3 albușuri rămase le păstrați pentru mai târziu. Adăugați apoi, în timp ce amestecați în continuu cu telul și zahărul, dar și făina.
Într-o formă de tartă cumpărată sau pregătită în prealabil, turnați această compoziție și dați-o la cuptor 15 de minute, la 180 grade.
Dacă nu vă place forma de tartă, puteți face un blat din napolitane pisate sau biscuiți pisați și omogenizați cu unt sau ulei de cocos.
Din albușuri preparați o bezea simplă, adică bateți albușurile cu 60 g zahăr până s-au întărit. Scoateți tarta de la cuptor și deasupra decorați uniform cu bezeaua.
Apoi mai lăsați încă 10 minute la cuptor. În mai puțin de o oră veți avea această apetisantă tartă de ciocolată cu care vă veți putea desfăta, alături de o cafea, un pahar cu vin roșu sau un pahar cu lapte rece, potrivit doctorulzilei.ro.
Ciocolata are beneficii uluitoare pentru sănătate.
Iata care sunt 10 dintre cele mai importante beneficii ale consumului regulat de ciocolata:
1. Ajuta aparatul cardiovascular. Studiile au aratat ca la subiectii care au consumat ciocolata de cateva ori pe saptamana riscul de a suferi de atac de cord s-a redus cu 37%, iar riscul de atac cerebral a scazut cu 29%.
2. Imbunatateste functia cerebrala. Consumul de ciocolata are un efect pozitiv asupra creierului și a bunei sale funcționalități.
3. Ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Unul dintre efectele consumului de ciocolata neagra (cu 2 ore inainte de masa), de care poate beneficia o categorie larga de persoane in nevoie, este reducerea apetitului, constantandu-se o diminuare a totalului caloric consumat.
4. Te face mai fericit. Consumul de ciocolata stimuleaza producerea endorfinelor (“hormonul al fericirii”), avand ca efect nu doar o stare de buna dispozitie, ci contribuind chiar si la prevenirea depresiei si a altor afectiuni psihice.
5. Este foarte bogata nutritiv. Ciocolata de buna calitate, cu un continut ridicat de cacao, devine un veritabil aliment, foarte bogat in nutrienti, in special in ceea ce priveste mineralele atat de necesare organismului. Ciocolata contine cantitati insemnate de fier, magneziu, cupru, mangan, zinc, seleniu si potasiu.
6. Este bogata in antioxidanti. Ciocolata contine 2 categorii de antioxidanti, flavonoizii si polifenolii, concentratia acestora fiind foarte ridicata in cacao, la un nivel asemanator cu ponderea pe care au au acesti compusi in alte superalimente celebre, cum ar fi acai, afine, merisor sau rodii.
7. Are efect de anti-imbatranire. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca prin consumul de ciocolata se conduce la intensificarea biogenezei mitocondiilor de la nivel celular si chiar la producerea unor noi mitocondrii, responsabila de acest efect fiind catehina continuta de boabele de cacao.
8. Imbunatateste performantele fizice. Studiile de ultima ora au constata ca una dintre consecintele consumului de ciocolata este imbunatirea semnificativa a performantei sportive.
9. Reduce riscul unor complicatii in sarcina. Una dintre posibilele complicatii aparute uneori in timpul sarcinii se numeste preeclampsie, aceasta insemnand o tensiune arteriala mai mare de 140 mm Hg pentru cea sistolica si de 90 mm Hg pentru cea distolica (140/90), dupa cea de-a 20-a saptamana de sarcina. S-a constatat ca o componenta a ciocolatei, teobromina, are proprietatea de a intari inima si de a dilata arterele, reducand cu 40% riscul aparitiei acestei complicatii.
10. Inhiba poftele alimentare nesanatoase. Ciocolata neagra inhiba aceste pofte, dand in schimb organismului exact acel plus nutritional de care are nevoie.