Lasagna este una dintre cele mai cunoscute mâncăruri italiene. Există multe rețete și soiuri diferite, pentru fiecare gust. Cu toate acestea, vă vom învăța cum să pregătiți o lasagna fără coacere, într-un mod simplu, pentru a vă putea bucura de acest preparat în orice moment și loc.
Rețineți că valoarea nutritivă a lasagna se poate modifica în funcție de umplutura aleasă. Cel mai frecvent este să le faceți cu carne. Cu toate acestea, există și opțiuni cu pește și legume. Desigur, o parte fundamentală este sosul bechamel, care poate determina calitatea rezultatului final.
Ingrediente lasagna fără cuptor
Pentru a face această rețetă, vor fi necesare următoarele ingrediente:
- 8 foi lasagna.
- 1 kilogram de carne tocată.
- 2 cepe.
- 2 morcovi
- 300 de grame de roșii zdrobite.
- 1 pahar de vin alb
- 1/2 pahar de lapte.
- 500 de mililitri de sos bechamel.
- 2 linguri sos de roșii.
- 1 linguriță de oregano.
- 1/2 linguriță de rozmarin.
- Sare si piper.
- Ulei de măsline extra virgin.
Pas cu pas
Este important să scufundați foile de lasagna într-o oală cu apă clocotită și sare timp de aproximativ 5 minute. Trebuie amestecat din când în când pentru a preveni lipirea foilor una de cealaltă în timpul procesului. Când sunt fierte și oarecum moi, sunt îndepărtate pe o hârtie absorbantă.
A sosit momentul pregătirii sosului. Pentru a face acest lucru, ceapa și morcovul tocate mărunt sunt așezate într-o tigaie unsă cu de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă sare și piper și totul este gătit la foc mediu timp de aproximativ 10 minute până când legumele sunt călite.
Odată ajuns în acest moment, adăugați carnea tocată. Se recondimentează și se agită bine pentru a se asigura că ingredientele sunt integrate corect. Va fi necesar să separați carnea puțin câte puțin cu ajutorul unei linguri de lemn. În caz contrar, ar rămâne umflături foarte mari, lucru care ar trebui evitat. Totul este gătit câteva minute până când carnea își pierde culoarea pe care o are în stare crudă.
De aici înainte, adăugați roșia zdrobită și continuați să gătiți încă 5 minute, pentru a adăuga mai târziu vinul, laptele, oregano și rozmarinul. Toate ingredientele sunt în interiorul tigăii, așa că rămâne să reducem focul și lăsăm sosul să gătească în continuare 40 de minute, astfel încât să se unească toate aromele.
Când sosul este gata, lasagna este asamblată. Pentru a face acest lucru,foile sunt plasate în partea de jos a unui vas dreptunghiular și stropite cu sos de roșii. Deasupra se adaugă sosul. Apoi, este acoperit cu un alt etaj, astfel până la completarea a două straturi de carne. De îndată ce sosul este epuizat, foile sunt puse din nou deasupra și se adaugă beșamelul.
În acest moment, lasagna este gata. Ați putea adăuga și puțină brânză deasupra. Profitând de căldura bechamelului, s-ar topi. În acest fel, s-ar lăsa o textură finală mai bună.