Lifestyle

Cea mai bună ciorbă de burtă de post. Nici nu zici că nu e cea originală

Cea mai bună ciorbă de burtă de post. Nici nu zici că nu e cea originală

Suntem în Postul Sfintei Marii și dacă v-ați săturat de preparatele clasice, aveți acum ocazia să încercați ceva cu totul și cu totul special: ciorba de burtă de post. Nu trebuie decât să înlocuiți carnea cu excepționale ciuperci pleurotus și va ieși un preparat extraordinar de gustos.

Ciorba de burtă de post se aseamănă cu cea normală din toate punctele de vedere și după ce o veți gusta, veți dori să o consumați și în afara perioadei de post.

Pentru a pregăti o asemenea bunătate aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g de ciuperci pleurotus, tocate fâșii, 2 morcovi, 1 ceapă, 5 căței de usturoi, sucul de la o lămâie, 4-5 linguri cu ulei de măsline, 3 litri de apă, 150 g de caju crud, lăsat la hidratat minim 8 ore sau smântâna vegetală, pătrunjel, oțet, sare după gust.

Mod de preparare

Puneți nucile caju într-un bol cu apă cu o seară înainte de a face ciorba. Faceți un sos din usturoi, lămâie și sare și lăsați ciupercile la marinat. Ulterior ambele castroane se introduc în frigider și se păstrează peste noapte.

A doua zi puneți nucile de caju în blender alături de 400 ml apă. Preparatul este gata în momentul în care devine cremos. În cazul în care vor mai fi bucăți solide, atunci strecurați laptele. Tăiați cât mai mărunt ceapa și morcovii. Puneți ciupercile lăsate la marinat peste compoziția rezultată împreună cu sosul.

Se consumă cu ardei iute

Se lasă la călit în uleiul care înainte a fost încins câteva minute. Consistența ciupercilor trebuie să fie asemănătoare cu cea a cărnii. Puneți apă și lăsați pe foc până ce legumele sunt fierte.

Adăugați apoi laptele de caju sau smântâna vegetală și lăsați pe foc încă cinci minute. Amestecați bine și puneți sare după preferințe. După ce luați preparatul de pe foc, puteți pune și pătrunjelul tocat. Ciorbița de burtă de post se consumă alături de ardei iute sau usturoi mujdei.

Sursă foto: youtube