Lifestyle

Cea mai bună cafea turcească, la ibric! Chef Cătălin Scărlătescu explică secretul

Cea mai bună cafea turcească, la ibric! Chef Cătălin Scărlătescu explică secretul

În cadrul emisiunii ”Chefi la cuțite”, Cătălin Scărlătescu a propus o ”rețetă” de cafea turcească la ibric. Dacă te numeri printre iubitorii de cafea, sigur vei fi încântat de această metodă.

Cei trei jurați ai emisiunii ”Chefi la cuțite”, s-au decis în timpul unei pauze să savureze o cafea, dar cum una la automat nu era nici pe departe pe măsura așteptărilor lor, Cătălin Scărlătescu s-a gândit să mai scoată un as din mânecă în fața celor doi bucătari rafinați, dar și în fața telespectatorilor. Chef Cătătlin s-a hotărât să prepare o delicioasă cafea turcească, la ibric.

Secretul lui Cătălin Scărlătescu

În culisele emisiunii, Cătălin Scărlătescu și-a arătat secretul pentru una dintre cele mai bune cafele turcești, la ibric. Florin Dumnitrescu s-a dat de gol, în timp ce colegul său se apucase de preparat, și a recunoscut că el nu știe să facă, cafea la ibric.

Celălalt jurat de la „Chefi la Cuțite” îi dă o lecție. Cu această ocazie și-a dezvăluit secretul și către telespectatorii, iubitori de cafea.

Mod de preparare:

Într-un ibric, a turnat apă cât pentru trei cafele și l-a pus l-a fiert. A adăugat două linguri de zahăr, și ulterior o lingură de cafea pentru fiecare ceașcă, mai exact trei linguri de cafea. În mod uzual, Cătălin Scărlătescu pune două lingurițe la o cană, dar în situația de fată a folosit lingura.

A amestecat o singură dată și a lăsat totul să fiarbă. În momntul în care, tot amestecul a dat în fiert, a turnat o cantitate mică, în fiecare ceașcă, și apoi a pus ibricul înapoi la fiert.

Colegii lui l-au întrebat de ce a procedat așa, chef Florin Dumitrescu hotărât să fure secretul colegului său, acesta a răspuns imediat: ”Nu mă întreba. Eu am învățat să fac cafeaua asta de la o turcoaică. Așa făcea turcoaica, așa fac și eu.”, ne-a lămurit chef Scărlătescu, potrivit Spynews.