În cadrul emisiunii ”Chefi la cuțite”, Cătălin Scărlătescu a propus o ”rețetă” de cafea turcească la ibric. Dacă te numeri printre iubitorii de cafea, sigur vei fi încântat de această metodă.
Cei trei jurați ai emisiunii ”Chefi la cuțite”, s-au decis în timpul unei pauze să savureze o cafea, dar cum una la automat nu era nici pe departe pe măsura așteptărilor lor, Cătălin Scărlătescu s-a gândit să mai scoată un as din mânecă în fața celor doi bucătari rafinați, dar și în fața telespectatorilor. Chef Cătătlin s-a hotărât să prepare o delicioasă cafea turcească, la ibric.
Secretul lui Cătălin Scărlătescu
În culisele emisiunii, Cătălin Scărlătescu și-a arătat secretul pentru una dintre cele mai bune cafele turcești, la ibric. Florin Dumnitrescu s-a dat de gol, în timp ce colegul său se apucase de preparat, și a recunoscut că el nu știe să facă, cafea la ibric.
Celălalt jurat de la „Chefi la Cuțite” îi dă o lecție. Cu această ocazie și-a dezvăluit secretul și către telespectatorii, iubitori de cafea.
Mod de preparare:
Într-un ibric, a turnat apă cât pentru trei cafele și l-a pus l-a fiert. A adăugat două linguri de zahăr, și ulterior o lingură de cafea pentru fiecare ceașcă, mai exact trei linguri de cafea. În mod uzual, Cătălin Scărlătescu pune două lingurițe la o cană, dar în situația de fată a folosit lingura.
A amestecat o singură dată și a lăsat totul să fiarbă. În momntul în care, tot amestecul a dat în fiert, a turnat o cantitate mică, în fiecare ceașcă, și apoi a pus ibricul înapoi la fiert.
Colegii lui l-au întrebat de ce a procedat așa, chef Florin Dumitrescu hotărât să fure secretul colegului său, acesta a răspuns imediat: ”Nu mă întreba. Eu am învățat să fac cafeaua asta de la o turcoaică. Așa făcea turcoaica, așa fac și eu.”, ne-a lămurit chef Scărlătescu, potrivit Spynews.