Lifestyle

Ce trebuie să mănânci dacă ești infectat cu COVID-19. „Proteina este importantă”

Ce trebuie să mănânci dacă ești infectat cu COVID-19. „Proteina este importantă”

Ce trebuie să mănânci dacă ești infectat cu COVID-19. Pentru că mulți se întreabă ce ar trebui să mănânce persoanele infectate cu noul virus, Adina Rusu vine cu cele mai noi informații. Aceasta recomandă șase mese pe zi și spune că proteinele au un rol esenţial în procesul de vindecare.

„Proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare, a masei slabe. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară.

Ce trebuie să mănânci dacă ești infectat cu COVID-19 

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, peştele, ouăle și brânzeturile. La fel de recomandate sunt, însă, şi proteinele de origine vegetală ca nucile, lintea, soia sau hrişca. Pacienţii infectaţi cu SarsCov2 au nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu, spun medicii”, a menționat Adina Rusu.

Și hidratarea este esențială. Pacienții infectați cu noul coronavirus ar trebui să bea, în medie, câte 2-3 litri de lichide pe zi.

Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră

Adina Rusu, nutriţionist: „Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare”, mai spune medicul.

Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt sfătuiți să evite prăjelile, dulciurile și, în anumite situații, și sarea, potrivit doctorulzilei.ro.

Alimente bogate în proteine:

● Iaurt;
● Brânză proaspătă de vaci;
● Lapte;
● Ouă;
● Piept de pui;
● Carne de curcan;
● Carne tocată de vită;
● Somon;
● Ton;
● Sardine;
● Năut;
● Fasole;
● Semințe de cânepă;
● Semințe de dovleac;
● Avocado;
● Cartofi;
● Spirulină;
● Quinoa;
● Soia;
● Linte;
● Ciuperci;