Apelearea la remedii pentru diaree va ajuta la scăderea scaunelor apoase și la ușurarea disconfortului pe care îl provoacă. Cele mai recomandate sunt cele care asigură organismului nutrienți și hidratare, cum ar fi apa aromată, supă de morcovi sau ceai de scorțișoară, de exemplu, deoarece previn deshidratarea și fac ca organismul să lupte mai repede cu cauza diareei.
Din acest motiv, utilizarea medicamentelor antidiareice trebuie făcută numai după a doua zi de prezentare a scaunelor lichide și întotdeauna sub indicația medicală, deoarece diareea este un tip de mecanism de apărare care permite organismului să elimine cauza infecției din organism. .
Când apare diareea, este important să solicitați ajutor medical, mai ales atunci când se observă prezența sângelui și a mucusului, în special la copii, vârstnici sau bolnavi. La fel, în timpul tratamentului împotriva diareei, este recomandabil să consumați alimente ușor digerabile și bogate în apă, pe lângă creșterea consumului de lichide în general, cum ar fi apa, apa de cocos, sucurile sau ceaiurile naturale.
1. Apă aromată
Apa aromată este o modalitate excelentă de a vă menține corpul bine hidratat în timpul unei crize de diaree.
Ingrediente:
1 litru de apă;
5 frunze de mentă;
1 lingură de suc de lămâie sau ¼ lămâie;
2 felii medii de pepene verde tăiate, fără piele.
Metoda de preparare:
Tăiați cele două felii de pepene verde, îndepărtați pielea, tăiați-le în bucăți mai mici și puneți-le într-un borcan. Adăugați sucul de lămâie și frunzele de mentă, adăugați apă rece și amestecați.
2. Sirop de mere și morcovi
Un remediu excelent pentru a opri diareea poate fi preparat folosind măr și morcov răzuit, deoarece sunt alimente ușor de digerat.
Ingrediente:
1/2 morcov ras;
1/2 măr răzuit;
1/4 ceașcă de miere.
Metoda de preparare:
Într-o cratiță, fierbeți toate ingredientele la bain-marie timp de aproximativ 30 de minute. Apoi lăsați-l să se răcească și așezați siropul într-un borcan de sticlă curat, cu capac. Luați 2 linguri din acest sirop pe zi pe durata diareei.
Acest sirop poate fi păstrat la frigider timp de 1 lună.
3. Supă de morcovi
Morcovul este indicat în tratamentul diareei, deoarece este bogat în substanțe nutritive precum sodiu, potasiu, fosfor, calciu și magneziu, importante pentru a ajuta organismul să se refacă mai repede, pe lângă furnizarea de substanțe nutritive și menținerea corpului hidratat.
Ingrediente:
5 morcovi medii;
1 cartof mediu;
¼ dovlecei fără coajă;
1 litru de apă;
1 lingura de ulei;
Sare după gust.
Metoda de preparare:
Pregătiți legumele, tăiați-le în bucăți mici și puneți-le într-un recipient cu apă. Gatiti legumele si condimentati-le cu sare dupa gust. Când sunt fierte, amestecați-le în blender până obțineți o cremă. Dacă este prea groasă, se poate adăuga apă fierbinte până la atingerea consistenței dorite. Pentru a termina, condimentați cu ulei, amestecați și serviți.
4. Ceai de scorțișoară
Acest ceai are proprietăți care reduc spasmele intestinale și ameliorează diareea și colicile intestinale.
Ingrediente:
1 baton de scorțișoară întreg sau zdrobit;
1 cana de apa.
Metoda de preparare:
Aduceți apa la fiert și adăugați bățul de scorțișoară, fierbeți timp de 5 minute. Apoi opriți focul și lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 până la 15 minute.
Acest ceai trebuie băut încă fierbinte de 2 până la 3 ori pe zi, înainte de mese.