Ce trebuie să faci ca să nu te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi și trucuri interesante, pentru a face față Sărbătorilor fără kilograme în plus. Silueta ta îți va mulțumi!
„Singura variantă rezonabilă în perioada asta ar fi să compensăm cu mişcare. Asta nu înseamnă că trebuie să te duci la sală sau să faci cine ştie ce mişcări complicate. Poţi să te rezumi la antrenamente în casă – aşa cum eu fac de ani de zile şi cum am şi în programele mele de slăbit şi transformare corporală – sau pur şi simplu poţi să te plimbi în ritm alert, în aer liber, dacă nu îţi place să alergi, pentru că temperatura rece forţează corpul să intensifice un pic arderile. Atunci, dacă te plimbi în pas alert şi faci chestia asta constant, să zicem că ai deja o variantă prin care să faci faţă Sărbătorilor fără kilograme în plus şi fără probleme de sănătate cauzate de excesul de mâncare”, a spus Carmen Brumă pentru DCNews.
„Ar trebui evitate combinaţiile cu foarte multă grăsime şi făinoase, cel puţin la aceeaşi masă. Ar fi bine să îţi faci o listă cu preparatele de Crăciun care îţi plac şi la care nu vrei să renunti şi să le eşalonezi pe mai multe mese, să nu le mănânci pe toate o dată, iar masa de seară să fie una mai uşoară. Altfel, nu te vei odihni aşa cum trebuie, dacă stomacul este mult prea încărcat şi organismul se chinuie să digere noaptea când el ar trebui să se refacă”, a mai spus vedeta.
Sfaturi pentru un meniu „mai dietetic”
„În cazul sarmalelor, ar fi o soluţie să se combine carnea de porc cu carnea de pui – să fie o proporţie de 50%- 50%. De asemenea, ar trebui să nu se pună multă slănină, să se mănânce preparatele astea pentru aperitiv – toba, caltaboşul, şoriciul – la o masă. Piftia este o variantă sănătoasă, o sursă foarte bună de colagen. Salata de boeuf o faci cu vită, că de-aia îi zice aşa. Soluţia, aici, ar fi să pui foarte puțină maioneză, să eviţi ornarea aia cu maioneză. La un platou, dacă pui 2-3 linguri de maioneză este suficient. Evident, dacă mănânci combinaţia asta, nu o mai mănânci cu pâine, că de-aia ai cartofi în ea.
Sunt mici trucuri pe care le poţi folosi astfel încât să ai o masă un pic mai dietetică. Încălzeşte sarmalele într-o cratiţă în care pui mai multă apă, astfel încât surplusul de grăsime să rămână în sosul ăla format pe care nu trebuie să îl mănânci cu pâine”, a mai spus Carmen Brumă.
Până la ce oră poți să mănânci ce vrei fără să te îngrași
„O regulă de bază de care ar trebui să ţineţi cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeţi să consumaţi alimente periculoase pentru siluetă. Dacă vreţi să mâncaţi cozonac, prăjituri, gogoşi, șorici, cartofi prăjiţi, tobă, salată de boeuf, biscuiţi, încercaţi să le mâncaţi în prima parte a zilei , până în ora 15.00. În acest fel, îi veţi da organismului şansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime. (…) Masa de seară ar trebui să conţină obligatoriu o salată din legume proaspete şi să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culca. Datorită conţinutului de fibre, senzaţia de saţietate va apărea mult mai repete şi veţi mânca mai puţin fără să percepeţi acest lucru ca pe o restricţie”, scrie aceasta pe carmen-bruma.ro.