Actual

Ce se va întâmpla după carantina națională? Iohannis a făcut anunțul. „Avem deja o strategie”

Ce se va întâmpla după carantina națională? Iohannis a făcut anunțul. „Avem deja o strategie”

Președintele Klaus Iohannis a convocat, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință de urgență, în care s-a evaluat gestionarea epidemiei COVID-19.

Șeful statului solicită măsuri mai severe pentru stoparea răspândirii noului coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) în România 177 de oameni infectați cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore.

„Am avut o ședință despre campania de vaccinare anti-COVID-19. Întreaga Europă se află într-un moment dramatic. Virusul se răspândește foarte puternic, mai puternic decât în primăvară.

State care au avut valori reduse, sunt în pragul unei mari crize sanitare. Nu există altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și e adoptată de toate țările.

România se confruntă cu o situație extrem de complicată, iar restricțiile care au intrat în vigoare au un singur scop: protejarea populației. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansă la tratament tutor celor bolnavi, fie că suferă de COVID sau alte afecțiuni.

Aceste măsuri nu sunt populare și produc supărare. Existența noastră a fost puternic afectată. Din păcate, din cauza virulenței virusului, am văzut că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente.”, a spus Klaus Iohannis

Singura soluție este vaccinarea în masă

„Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mai rapid decât în primăvară. Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi”, a spus președintele.

„Restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul sanitar”, a completat Klaus Iohannis.

„Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglemantarile mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a subliniat șeful statului.

Cine vor fi primii români care vor beneficia de vaccin anti-COVID

„Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie. Am discutat azi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens”, a completat președintele.

„De vaccin va beneficia inițial tot personalul din sănătate și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. O campanie eficientă de vaccinare anti-covid ne va da șansa de a ne întoarce mai repde la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a afirmat Klaus Iohannis.