Când vine vara, pepenele devine unul dintre fructele vedetă. Sunt exact în sezon și conținutul și aroma lor de apă fac din acesta un fruct ușor și răcoritor care devine aperitivul, desertul sau gustarea perfectă.
Consumul zilnic de pepene galben poate aduce unele beneficii organismului, deoarece este un fruct care are diferite vitamine și alți nutrienți, mai ales când este în sezon.
Acest anotimp este, în mod specific, în timpul verii, din iulie până în septembrie, adică aceasta este data la care se recoltează pepenii crescuți în aer liber, care se află în starea perfectă de maturitate pentru a-și atinge aroma și aroma lor specifice.
Beneficiile și proprietățile pepenelui
Deși printre substanțele nutritive pe care pepenele le oferă, potasiul, vitamina C și folii se remarcă, ceea ce se remarcă cel mai mult la acest fruct este conținutul său ridicat de apă. De fapt, compoziția sa este de 92% apă, după cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).
Această cantitate mare de apă face ca acest fruct să fie perfect pentru lunile de vară, deoarece ajută la reîmprospătarea și hidratarea corpului, una dintre recomandările fundamentale și vitale în timpul sezonului estival, mai ales când sosesc valurile de căldură.
În plus, în ciuda a ceea ce cred mulți oameni, pepenele are o cantitate mai mică de zahăr decât alte fructe, doar 6%, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai puțin calorii fructe, alături de pepene verde. Consumul de pepene galben ca gustare sau gustare ajută la satisfacerea foametei fără a adăuga calorii între mese.
Pe de altă parte, se remarcă contribuția sa la diferite vitamine și minerale
De exemplu, este bogat în vitamina C, unul dintre cei mai apreciați nutrienți din fructe. Mai exact, 300 de grame din partea comestibilă a pepenelui verde asigură 75% din aportul zilnic recomandat de această vitamină C.
În plus, împreună cu portocala, pepenele galben este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de folat. Dacă vitamina C are o mare putere antioxidantă, deoarece contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative, folatul contribuie la procesul de diviziune celulară, conform FEN.
În ceea ce privește mineralele, este demn de remarcat bogăția sa în potasiu, deoarece o porție de pepene galben acoperă 16% din aporturile recomandate pentru aceasta mineral, care este unul dintre elementele fundamentale pentru buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor.