Lifestyle

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado la micul dejun!

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado la micul dejun!

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado la micul dejun! Avocado este un fruct (da, un fruct) care stârnește pasiuni. Asta pentru că are aproape totul: prospețime, aromă și o mare versatilitate atunci când pregătești feluri de mâncare și băuturi.

Asta nu e tot! Ne confruntăm și cu un aliment plin de vitamine, substanțe nutritive și grăsimi sănătoase, ceea ce îl face o opțiune fantastică pentru a-l introduce în felurile noastre de mâncare într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

„Avocado este un fruct aliat al organismului care aduce beneficii enorme, deoarece este bogat în substanțe nutritive sănătoase. Grăsimile sale mononesaturate și polinesaturate sunt foarte pozitive din punct de vedere nutrițional pentru corpul nostru ”, explică Xavier Equihua, CEO al Organizației Mondiale a Avocado (WAO).

Datorită cantității sale ridicate de vitamine B5, B6, C, E, K, potasiu și acid folic, pe lângă conținutul caloric ridicat, avocado este o sursă naturală de energie. Vitamina B6 previne senzația de oboseală, deoarece ajută la obținerea energiei din alimente. De aceea este unul dintre alimentele preferate de sportivii de anduranță. De fapt, furnizează cu 60% mai mult potasiu decât o banană. Adăugarea acestui fruct la micul dejun, de exemplu, presupune aportul unei mari părți din energia necesară pentru o dimineață intensă.

Protecție pentru inimă

De asemenea, avocado conține un compus numit beta-sitosterol, a cărui structură chimică este similară cu cea a colesterolului, iar consumul său regulat ajută la menținerea unui nivel sănătos de colesterol „bun”, precum și contribuțiile de potasiu și magneziu,fiind benefice pentru prevenirea diabet și boli de inimă. Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Pennsylvania, consumul unui avocado pe zi poate ajuta la menținerea colesterolului „rău” la distanță și poate oferi beneficii pentru inima ta.

Activează creierul

Conținutul său ridicat de vitamina E, care în sine îmbunătățește țesuturile, și Omega 3, de bază în funcția celulară, protejează creierul de uzura prematură. Avocado este, de asemenea, foarte bogat în luteină, un compus alimentar antioxidant natural care este asociat cu îmbunătățirea sistemului imunitar și a capacității cognitive. De fapt, într-un studiu de la Universitatea din Illinois privind efectele consumului zilnic de avocado asupra funcției cognitive la adulții supraponderali, s-a observat că acei subiecți care au consumat zilnic un avocado și-au îmbunătățit durata de atenție.

Câte avocado pot mânca pe zi?

O altă întrebare care poate apărea este cât de mult avocado putem consuma pe săptămână, deoarece, deși este un aliment foarte benefic, este și caloric. OMS include avocado printre sursele care ar trebui să predomine în acel maxim de 30% din aportul caloric zilnic care provine din grăsimi într-o dietă sănătoasă, alături de ulei de măsline, nuci sau pește gras.