Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci margarină! Asta sigur te va convinge să o elimini din alimentație. Margarina este mai ieftină decât untul, iar adevărul este că există un motiv întemeiat pentru asta: este inundată de grăsimi trans (întâlnite în alimentele procesate) nesănătoase, care provoacă o varietate de afecțiuni și boli.
Dacă sunteți un consumator fidel, vă oferim astăzi câteva motive pentru a nu consuma margarină. Ești gata să le cunoști?
Margarina este asociată cu riscul de a suferi infarct, diabet și chiar cancer, toate datorită conținutului ridicat de grăsimi trans. Atât de mult încât, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard din Statele Unite, consumul a jumătate de linguriță de margarină suplimentară (mai mult decât o linguriță) crește posibilitatea de a suferi un infarct cu 50%.
Ca idee..
- Margarina poate conține până la 15% grăsimi trans
- Untul conține 3% grăsimi trans
- Margarina pentru produse industriale coapte poate conține până la 30% grăsimi trans.
Maximul se referă la ceea ce poate fi consumat fără a fi dăunător sănătății. Știi cât este? Doar 2 grame; sau ceea ce este egal cu jumătate de gogoasă. Mai exact, excesul conduce la creșterea colesterolului rău și scăderea celui bun, pe lângă faptul că contribuie la înfundarea arterelor, crește tensiunea arterială și promovează obezitatea.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci margarină!
Din păcate, încă câteva afecțiuni alcătuiesc lista bolilor pe care le putem contracta dacă consumăm un exces de grăsimi trans: de la diabetul de tip 2, la limfom, cancer de prostată, probleme hepatice și infertilitate feminină.
Ca și când nu este suficient, rămâne de adăugat că atacurile de cord sunt mai mult decât probabile atunci când dieta include excesul de grăsimi trans. Grăsimile animale, pielea de pui și gălbenușurile de ou sunt, printre altele, alimente care au grăsimi trans. Dar pentru a nu ne abate de la subiectul în cauză, trebuie să ne amintim că margarina are aceste grăsimi în concentrații mari, precum și tot ceea ce se face cu acest ingredient.