Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert! Substanțele băuturii te pot îmbolnăvi GRAV. Vinul roșu este un produs recunoscut nu numai, ci și pentru proprietățile sale medicinale.
Un studiu arată că consumul unei cantități mici de alcool crește activitatea creierului și reduce riscul de demență.
Un mod diferit de a consuma vin este de a face vin roșu fierbinte, care este considerat un remediu antic de casă care are calități medicinale interesante.
Începând cu anii 1890, tradiția vinului fiert a devenit asociată cu perioada de Crăciun. Fiecare comerciant de vinuri a oferit propria sa versiune de vin fiert, pe care a vândut-o în sticle cu etichete atractive și în concordanță cu perioada anului.
Frank Cooper, un nutriționist celebru din Australia care a analizat mai multe podgorii din toată lumea, a ajuns la concluzia că în cele mai multe vinuri există substanțe extrem de nocive care, încălzite, ne pot îmbolnăvi grav.
Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert! Substanțele băuturii te pot îmbolnăvi GRAV
Cooper spune că mulți oameni au alergie la vin, dar nici măcar nu bănuiesc. Simptomele sunt durerile de cap, sinusurile înfundate etc. Și restul populației are de suferit din cauza chimicalelor permise de lege în fabricarea vinului și care includ pesticide, ierbicide și sulfați. În plus, acesta atrage atenția aupra faptului că strugurii din care se face vinul nu sunt niciodată spălați. Dioxidul de sulf, arată nutriționistul, este de departe cea mai nocivă substanță care ajunge în vin. Studiile au demonstrat că provoacă alergii, mai ales atunci când licoarea este încălzită, așa cum obișnuiesc să facă românii când se răcește afară, scrie DoctorulZilei.
Periculos este și Tribromofenolul, depistat specialiștii europeni în vinurile transportate în cutii de stejar. Acesta este o substanță chimică folosită de regulă la mobilă, iar odată ajunsă în corpul uman pot trece ani de zile până să-și facă efectul. Altă substanță nocivă din vin este histamina, care declanșează dureri de cap, reacții alergice ale pielii.