Lifestyle

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute. Dacă ceaiul verde este o băutură foarte apreciată în multe țări ale lumii, aceasta nu este asociată doar cu proprietățile sale gustative.

Într-adevăr, ceaiul verde își datorează reputația numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, datorită compoziției sale excepționale. Conține catehine, inclusiv galate epigalocatechine. Mult studiate, aceste componente aparțin marii familii de flavonoide. Adesea remarcat pentru proprietățile sale antioxidante, galatul de epigalocatechină (EGCG) este mai puțin cunoscut pentru impactul său asupra metabolismului energetic.

Cu toate acestea, această moleculă are efecte benefice asupra cheltuielilor de energie, așa cum este detaliat într-un studiu amplu publicat în Journal of Nutritional Biochemistry.

Impactul consumului de EGCG asupra metabolismului energetic

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde. Studiul care scoate la iveală beneficii neștiute. Cercetătorii japonezi au colectat și analizat setul de date publicate pe EGCG. În acest fel, au reușit să studieze diferiți parametri, inclusiv cheltuielile de energie, oxidarea lipidelor și coeficientul respirator. Rezultatele studiului lor sunt foarte concludente, cu o asociere între doza de EGCG, o creștere a cheltuielilor de energie și o scădere a coeficientului respirator. Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă că administrarea suplimentelor EGCG duce probabil la o cheltuială mai bună de calorii, permițând eventual o scădere a adipozității totale. Datorită muncii lor, cercetătorii au reușit astfel să confirme că catechinele prezente în ceaiul verde, inclusiv EGCG, au efecte benefice asupra metabolismului energetic al organismului.

Interesul EGCG în prevenirea supraponderalității și a obezității

Acest nou studiu se alătură numeroaselor studii publicate despre EGCG. Pe baza acestor studii, suplimentele alimentare au fost formulate în mod specific dintr-un extract de ceai verde standardizat la 95% EGCG. Această dozare optimă permite acumularea numeroaselor beneficii ale EGCG, inclusiv proprietățile sale antioxidante și efectele sale benefice asupra cheltuielilor de energie, scrie NutraNews.