Lifestyle

Ce se întâmplă dacă pui lapte în ceai. Bilic: Se ascunde un argument nutrițional real

Ce se întâmplă dacă pui lapte în ceai. Bilic: Se ascunde un argument nutrițional real

Ce se întâmplă dacă pui lapte în ceai. Prin intermediul unui mesaj apărut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic, medic nutriționist a dezvăluit ce se află în spatele obiceiului englezilor. Există un argument nutrițional real!

Argumentele din spatele obiceiurilor

DE CE englezii pun lapte în ceai? Ca să blocheze efectul taninurilor!

Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu.

Ce se întâmplă dacă pui lapte în ceai. Bilic: Se ascunde un argument nutrițional real

În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă ceaiul negru are un inconvenient: blochează absorbția fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.

Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției fierului, efect pe care ceaiul verde sau cafeaua nu îl are.

Mihaela Bilic: Cum putem scăpa de acest inconvenient?

Punând lapte în ceai, după metoda englezească. Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat. Altă soluție ar fi să evităm să bem ceai atunci când consumăm produse bogate în fier: carne, pește, ficat, legume cu frunze verzi (spanac, pătrunjel), a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.