Lifestyle

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient. Lipsa somnului poate avea consecințe grave!

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient. Lipsa somnului poate avea consecințe grave!

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient. A dormi bine este esențial pentru viață și pentru buna funcționare a corpului nostru, iar lipsa somnului poate avea consecințe grave. Dacă vrei să știi ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi, continuă să citești rândurile următoare.

Câte ore dormi pe zi? Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să dormiți între 7 și 8 ore pe zi.

A nu ne odihni suficient afectează grav sănătatea noastră fizică și mentală. Aflați care sunt consecințele somnului mai puțin de 6 ore pe zi.

Experții spun că aproximativ 45% din populația lumii nu se odihnește suficient. Tulburările de somn sunt un factor de risc major pentru tot felul de afecțiuni și boli, atât fizice, cât și psihice.

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient. Lipsa somnului poate avea consecințe grave!

Creștere în greutate

Experții leagă lipsa de somn de un aport de cantități excesive și inutile de alimente, în cele mai multe cazuri „junk food”. Consumul de alimente de calitate mai slabă crește rezistența la insulină și crește astfel greutatea și grăsimile.

De asemenea, odihnindu-vă mai puține ore, aveți tendința de a mânca mai des. În cazul persoanelor cu tulburări de somn, acestea mănâncă mai mult noaptea trezindu-se constant sau neputând adormi.

Probleme cardiovasculare

Dacă nu dormi bine, tensiunea arterială scade. Acest lucru crește șansele de a suferi o problemă cardiovasculară.

Niveluri ridicate de anxietate

În timpul somnului, corpul elimină tensiunea și stresul. Dacă nu dormi suficient, toată acea anxietate se acumulează.

Depresie

În plus față de acumularea de stres și anxietate, nerespectarea orelor necesare vă afectează și starea de spirit și crește șansele de depresie.

Tendința de a se îmbolnăvi

Somnul prea puțin slăbește sistemul imunitar: apărarea scade și noi devenim mai slabi. Acest lucru crește șansele de a avea răceli, gripă sau gastroenterită, printre alte boli frecvente.

Imbătrânire prematură

În timpul nopții, pielea se regenerează și se hidratează. În plus, după cum am menționat deja, funcțiile creierului se deteriorează puțin câte puțin, așa cum se întâmplă cu metabolismul. Toate acestea se traduc prin îmbătrânire prematură, atât fizic cât și mental.