Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ZMEURĂ! Zmeura se remarca prin continutul ridicat de vitamina C si fibre. Zmeura este unul dintre fructele roșii prin excelență ale verii, momentul în care majoritatea soiurilor acestui fruct dau roade, care pot fi consumate în stare optimă de la începutul acestui sezon până până toamna.
Această sezonalitate, prospețimea și beneficiile sale fac din zmeură o gustare perfectă pentru a ușura foamea între mese, fără a menționa ușurința de a o transporta și de a o consuma rapid și ușor oriunde, deoarece nu trebuie să le curățați.
Beneficiile zmeurii
Primul lucru de știut despre zmeură este că procentul lor de carbohidrați este moderat, astfel încât aportul lor de energie nu este foarte mare. De fapt, furnizează doar 40 kcal pentru fiecare 100 de grame de produs comestibil.
În plus, zmeura contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv, deoarece conține un conținut ridicat de fibre, ajungând la 6,7 grame la 100 de grame de fructe.
Un alt beneficiu remarcabil este puterea sa antioxidantă ridicată. De fapt, este poziționat ca o sursă bogată de vitamina C și folati. Atât de mult încât o porție de zmeură asigură 80% din aporturile zilnice recomandate de această vitamină, așa cum a raportat Fundația Spaniolă pentru Nutriție. Mai exact, asigură 32 mg de vitamina C pentru fiecare 100 de grame de produs.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ZMEURĂ! Beneficii remarcabile pentru organismul tău. La această compoziție trebuie adăugați compușii fenolici, precum monofenoli, polifenoli și flavonoizi, printre care se numără antocianine, cianidine, ellagitanine, acid elagic și hidroxicinamate. Deși aceste componente nu sunt atât de bine cunoscute de publicul larg, adevărul este că, împreună cu vitamina C, acestea sunt cele care conferă acestui aliment o mare capacitate antioxidantă.
Printre beneficiile fiecăreia dintre aceste componente antioxidante, se remarcă următoarele:
Vitamina C: contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a oaselor, cartilajului și gingiilor. Folații contribuie la procesul de diviziune celulară.
Fibre și acizi organici (acid citric, cafeic, malic și salicilic): fac din zmeură un bun stimulent al peristaltismului intestinal, deci sunt eficiente în caz de constipație.
