Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic acest FRUCT. Chinezii l-au numit rodul nemuririi!

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic acest FRUCT. Chinezii l-au numit rodul nemuririi!

Fruct de vară cu pieliță de catifea, dulce cu o atingere acidă, răcoritor și sănătos, piersicul își are originea în China unde este numit rodul nemuririi.

Fiind cunoscut sub numele de rod al nemuririi provine dintr-o veche legendă chineză, dar ceea ce se știe este că piersicile sunt pline de proprietăți benefice pentru corpul nostru. Acestea conțin vitaminele A, C, B1, B2 și B6, minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sulf, clor, mangan, cupru și fier) ​​și beta-caroten, după cum a fost ratificat de Institutul catalan de endocrinologie.

Proprietățile nutriționale și beneficiile consumului:

100 de grame de piersici ne oferă doar 39 de calorii. Piersicile sunt bogate în minerale și ne oferă calciu, potasiu, fosfor, fier și mangan. Sunt bogate în fibre și flavonoide. În plus, piersicile conțin vitaminele A, B1, B2 și C (optime pentru absorbția fierului).

– Pentru constipație: fibra pe care o conțin este foarte importantă pentru a menține un tranzit intestinal regulat și pentru a preveni sau combate cazurile de constipație.

– Pentru tensiunea arterială crescută: datorită conținutului său ridicat de potasiu și a conținutului scăzut de sodiu, piersica este un aliment foarte interesant de inclus în dieta obișnuită a persoanelor cu hipertensiune sau cu o anumită înclinație de a avea tensiune arterială crescută.

– În diabet: atât pentru persoanele care suferă de diabet, cât și pentru cei care trebuie să restricționeze consumul de carbohidrați din cauza tipului de dietă pe care o consumă, piersica este un fruct ideal deoarece este foarte scăzută în ei. În plus, conținutul său de fibre este ridicat și acest lucru determină absorbția progresivă a glucidelor, evitând vârfurile zahărului din sânge (glicemia).

– Pentru ochi: antioxidanții pe care îi conțin piersicile sunt foarte importanți și utili pentru a ne îngriji vederea și pentru a ajuta la prevenirea bolilor oculare, cum ar fi cataracta sau pierderea vederii nocturne.

-Imunitate: compoziția nutrițională a piersicii evidențiază conținutul său în caroten, antioxidanți care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la întărirea acestuia, luptând împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și prevenind sau întârzând apariția bolilor.

– Pentru piele, unghii și păr: antioxidanții conținuți în piersică (în special carotenii) sunt aliați buni, astfel încât să putem menține și să avem grijă de pielea, unghiile și părul, să le menținem sănătoase și să ajutăm la prevenirea afecțiunilor care le afectează. Datorită conținutului lor de vitamina C, promovează formarea de colagen care ajută la o piele mai flexibilă și previne formarea ridurilor.

– Pentru anemia și oboseala cu deficit de fier: piersica nu numai că ne oferă fier, ci are și vitamina C, esențială pentru ca fierul să fie mai bine absorbit. Dar, de asemenea, caisele uscate (piersici deshidratate) au o concentrație mai mare de acest mineral.