Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi. Numeroase motive pentru a le acorda mai multă atenție

Ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi. Numeroase motive pentru a le acorda mai multă atenție

Ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi. Suntem ceea ce mâncăm și suntem din ce în ce mai conștienți că mâncarea noastră are un efect uriaș asupra corpului nostru în moduri pe care nici măcar nu ni le imaginam acum câțiva ani.

Dietele echilibrate și produsele care sunt benefice pentru noi încep să ocupe un loc foarte important în viața noastră. Natura, în înțelepciunea ei imensă, ne oferă hrană care ne poate ajuta să scădem colesterolul, să prevenim bolile sau să ne simțim mai bine fizic și mental.

Acesta este cazul nucilor, acel fruct uscat monosperm cu coajă tare și gust ușor amar. Acest fruct, din nuc, este cunoscut pe scară largă ca un aliment sănătos, bogat în proteine ​​și hidrați.

Ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi. Numeroase motive pentru a le acorda mai multă atenție. Acestea sunt câteva dintre numeroasele motive pentru a introduce nucile în dieta ta.

Abilități neuronale

Adăugarea de nuci la o dietă sănătoasă îmbunătățește performanța sarcinilor care necesită abilități motorii sau comportamentale la persoanele în vârstă, deoarece îmbunătățește conexiunea dintre neuroni datorită conținutului său de polifenoli și alți antioxidanți, așa cum au dovedit neurologii de la Universitatea din Boston (SUA) .

Inima sănătoasă

După o dietă mediteraneană îmbogățită cu 30 de grame de nuci, cel puțin jumătate din nuci, reduce riscul de boli cardiovasculare cu 30% și, în mod specific, reduce posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral sau accident cerebrovascular cu 49%., După cum reiese din o anchetă spaniolă care a fost publicată în The New England Journal of Medicine.

Stare de spirit mai bună și mai puțin burtă

Potrivit unui studiu al Universității din Barcelona publicat în Journal of Proteome Research, persoanele cu sindrom metabolic care încorporează nuci și migdale în dieta lor experimentează o creștere semnificativă a nivelului de serotonină în decurs de 12 săptămâni.

Această substanță, care îmbunătățește transmisia semnalelor nervoase, reduce senzația de foame, reduce concentrația substanțelor legate de inflamație, combate obezitatea abdominală și hipertensiunea, îmbunătățește sănătatea inimii și ne pune într-o dispoziție bună.

Super antioxidant

La rândul lor, Joe Vinson și colegii săi de la Universitatea din Scraton (SUA) au arătat că nuca este nuca cu cei mai mulți antioxidanți, mai presus de arahide, fistic sau migdale. Pentru beneficii vizibile pentru sănătate, Vinson recomandă să consumați 7 nuci pe zi, o doză suficientă pentru a reduce riscul de diabet, probleme cardiovasculare și cancer.

Împotriva Alzheimerului

Un studiu publicat în revista Neurochemical Research a sugerat că extractul de nuci (fructul uscat odată ce fibrele sale sunt eliminate) are efecte protectoare împotriva stresului oxidativ și a morții celulare care apar în creierul pacienților cu Alzheimer. Și totul datorită conținutului său de acid alfa-linolenic (ALA), un acid gras omega-3 de origine vegetală.