Ce se întâmplă dacă mănânci kaki în fiecare zi. Ce beneficii are fructul zeilor. Kaki, cunoscut și sub numele de curmal, este un aliment originar din Asia care, la fel ca multe alte alimente orientale, a trecut granițele și a fost introdus în gastronomia noastră.
Acest fruct este o boabe comestibila cu coaja neteda, lucioasa si de culoare galbena, portocalie sau rosu care, din ce in ce mai des, se consuma ca desert, gustare sau ca ingredient in diferite retete.
Astfel, sunt explicate mai jos câteva caracteristici nutriționale ale acestei fructe de pădure comestibile, care au impact asupra alimentației celor care consumă în mod regulat acest aliment.
Valorile nutriționale și calorii
Ce se întâmplă dacă mănânci kaki în fiecare zi. Ce beneficii are fructul zeilor. În general, kaki se caracterizează prin compoziția sa prin faptul că are vitamina C, provitamina A (b-criptoxantina) și taninuri, printre altele, așa cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).
In ceea ce priveste contributia sa energetica, curmalul este un fruct care contine 80% apa, deci furnizeaza 73 kcal la fiecare 100 de grame de produs comestibil.
În plus, curmalul conține o proporție semnificativă de carbohidrați (16%), în principal fructoză și glucoză. De asemenea, conține pectină și mucilagii (fibre solubile), care sunt responsabile pentru a oferi consistență pulpei fructelor.
Pe de altă parte, are o cantitate considerabilă de fibre insolubile. De asemenea, trebuie stiut ca pectina si mucilagiul retin apa, crescand volumul scaunului si facilitand tranzitul intestinal.
În ceea ce privește conținutul de vitamine, curmalul este o sursă excepțională de provitamina A, substante care odata ajunse in organism sunt transformate in vitamina A, mai exact, b-criptoxantina. Este, de asemenea, o sursă de vitamina C. De fapt, un curmal de mărime medie asigură 46% din aportul zilnic recomandat din această vitamină.
În sfârșit, dintre minerale, se remarcă aportul său în potasiu, precum și magneziu și fosfor, precum și compușii fenolici, în special în taninuri, care variază pe parcursul maturării fructului, după cum indică FEN.