Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci ardei în fiecare zi. Conținut ridicat de vitamina C și B6

Ce se întâmplă dacă mănânci ardei în fiecare zi. Conținut ridicat de vitamina C și B6

Ardeii sunt unul dintre alimentele care sunt cele mai prezente în gastronomia noastră. Fără a fi nevoie să vă gândiți prea mult, există zeci de rețete în care se găsește acest ingredient, care condimentează și adaugă o notă de aromă oricărui fel de mâncare.

Cu toate acestea, funcțiile ardeiului în gastronomia mediteraneană nu sunt doar de a da aromă, deoarece consumul de ardei prăjiți, umpluți, în gazpacho, într-un sos, în ratatouille sau în orice altă rețetă va oferi mari beneficii pentru sănătate.

Beneficiile consumului de ardei gras: proprietăți nutritive

În primul rând, trebuie să știți că ardeiul poate fi găsit, în funcție de starea sa de maturitate, verde, roșu sau galben. Starea sa optimă pentru recoltare și consum este între octombrie și iunie, deși unele soiuri sunt recoltate în septembrie.

Luând în considerare acest lucru și trecând la beneficiile includerii ardeiului în dietă, ar trebui să se știe că este o legumă cu conținut scăzut de energie, la fel ca majoritatea, așa cum este indicat de Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

De fapt, componenta sa principală este apa, care reprezintă un total de 89,4 grame la 100 de grame de produs. Acest lucru face ca aportul caloric să fie redus, în mod specific, 40 kcal la 100 de grame de piper.

Cu toate acestea, apa este urmată în compoziție de proteine ​​și carbohidrați. Desigur, în funcție de soi: ardeiul roșu aproape dublează cantitatea de carbohidrați a ardeilor verzi.

Pe de altă parte, trebuie să evidențiem conținutul ridicat de vitamina C și B6 care face ca o porție de ardei gras să contribuie până la 135% din aporturile recomandate de vitamina C. Astfel, dublează conținutul de vitamina C al portocalelor, un fruct care este renumit pentru că este bogat în această vitamină.

În cele din urmă, este de remarcat conținutul de vitamina A, care într-un ardei gras iese în evidență în principal pentru b-caroten.