Ce se întâmplă dacă bei cafea seara? Studiul care demontează tot ce s-a știut până acum. Imaginați-vă că este începutul săptămânii. Te trezești la sunetul alarmei și deschizi încet ochii. După ce ați mai stat câteva minute în pat, vă ridicați încet și vă frecați ochii.
Nu ești prea pregătit pentru o altă zi la serviciu, dar te-ai îmbrăcat și ai fugit pe ușă pentru a face față ca un erou aglomerației. După ce ajungeți la birou, vă lăsați lucrurile, porniți computerul și vă pregătiți o băutură.
Este cafea? Dacă da, bine ați venit în echipa iubitorilor de cafea.
Cafeaua are numeroase beneficii și pentru corpul nostru. Cercetările au arătat că ne reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 și Alzheimer. De asemenea, asigură nutriție sub formă de antioxidanți și vitamine. Având în vedere cantitățile mari de cofeină, starea de spirit și funcția creierului primesc un impuls frumos.
Considerată o băutură revigorantă, cafeaua are multe efecte pentru sănătate. Efectele cafelei pentru sănătate sunt în general puţin cunoscute de publicul larg.
Vorbind despre efectele cafelei, este esenţial să se cunoască substanţele chimice pe care le conţine şi actiunile sale asupra organismului uman. Este vorba în particular despre cofeina, principalul său compus.
Influenteaza cofeina calitatea somnului?
Absorbita într-o manieră rapidă şi completă de organism după 45 de minute, cafeaua îşi atinge vârful de acţiune între un sfert de oră şi 2 ore după ingerare.
Un studiu realizat de Universitatea Atlantic din Florida (Statele Unite) în colaborare cu Harvard Medical School, efectuat pe 785 de persoane a arătat că, consumul de cafea înainte de culcare nu influențează calitatea somnului.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre nicotină şi alcool
Subiecţii studiului au participat la un studiu timp de 5.164 zile și nopți, ținând cont de cantitatea de cafea, alcool și nicotină pe care le-au consumat în această perioadă.
Au fost folosiți senzori pentru încheietura mâinii, care au putut înregistra durata de somn a participanților, precum și eficiența și viteza cu care acești oameni s-au trezit.
Apoi, consumul lor de substanțe menționate a fost comparat cu rezultatele acestui test pentru a obține concluzii.
Cofeina nu a generat modificări ale stării de somn
Ce se întâmplă dacă bei cafea seara? Conform studiului, nicotina și alcoolul afectează somnul. În schimb, cofeina nu a generat modificări ale stării de somn a acestor persoane, potrivit dcnews.ro