Ce se întâmplă cu organismul tău dacă RENUNȚI la zahăr timp de o lună? Oboseală, proastă dispoziție, chiar și un fel de sindrom de sevraj.
Iată ce simte Sacha Harland, un olandez de 22 de ani, când își începe experimentul.
Trebuie să stai o lună fără să consumi produse care au adăugat zahăr, alcool și junk food, iar în primele zile provocarea pare enormă.
Așa povestește el în prima parte a filmului Guy renunță la zahăr adăugat și la alcool timp de 1 lună, cel mai recent documentar al producătorului olandez LifeHunters.
În prima sa săptămână de sucuri, fructe, legume și alte alimente neprocesate, Harland este în mod constant foame și lipsit de energie.
În plus, moare de invidie când un coleg savurează o pizza în timp ce el se mulțumește cu o salată.
La filme, ea trebuie să renunțe la floricele dulci și la sifon, iar singura opțiune fără zahăr pe care o poate găsi este o sticlă de apă.
Asta, lipsa de opțiuni, este ceva pe care îl întâlnește constant.
Și este că și produsele care nu sunt considerate dulci, precum cartofii prăjiți, sosul de roșii industrial sau supele de supermarket, au zaharoză.
„O surpriza placuta”
„Cel mai greu a fost să petrec prima săptămână și jumătate. A trebuit să găsesc ce pot să mănânc și ce nu, și a fost complicat”, a confirmat el pentru BBC Mundo.
„Deși mai târziu m-am obișnuit” să citesc etichete, adaugă el.
Dar pe lângă faptul că se obișnuiește cu noua sa rutină alimentară, documentarul spune că după 25 de zile de dietă începe să simtă beneficiile.
El însuși o spune în fața camerei: „Ultima săptămână (a experimentului) este pe cale să se încheie și mă trezesc mai ușor și am mai multă energie”.
„A fost o surpriză plăcută, din moment ce nu credeam că fizic mă voi simți atât de diferit”, adaugă el.
În plus, un medic sportiv confirmă că senzația lui corespunde unei schimbări reale a corpului său.
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă RENUNȚI la zahăr timp de o lună? După ce l-a supus mai multor analize, îl informează că a slăbit patru kilograme, că i s-a redus colesterolul cu 8% și că tensiunea arterială este cu 10 puncte mai mică decât atunci când a început procesul.