Fostul premier al României, Emil Boc, a vorbit despre ce reprezintă proiectul PNRR al Guvernului.
Ce reprezintă proiectul PNRR al Guvernului!
„Acest plan se numește Planul de Redresare și Reziliență. Redresare înseamnă că ne revenim după ceva, adică după criza sanitară și potențiala criză economică. Reziliență, să rezistăm în viitor la șocuri care pot să apară. Și atunci, acest plan care ne-a fost prezentat și nouă, ca tuturor primarilor din România, în Asociația Municipiilor din România, are o componentă extrem de importantă pentru sănătate, pentru spitale, ca ele să facă față unor eventuale șocuri viitoare.
Se construiesc spitale noi de la zero
Se construiesc spitale noi de la zero, în toată țara. Mă bucur să îl avem pe domnul Negrescu, pentru că știu cât de mult ține la educație, la fel ca mine. Planul Național de Reziliență are o componentă extrem de consistentă pe educație, pentru a preveni abandonul școlar și de a susține șansa României de modernizare prin educație.
E vorba de infrastructură
În al treilea rând, e vorba de infrastructură. Decizia Guvernului, din câte am văzut, din comunicarea pe care a avut-o și ministrul Ghinea și ministrul Drulă, a fost pe reziliență, rămân autostrăzile din România. Pe fondurile structurale, adică pe programul operațional de transporturi, vor rămâne centurile ocolitoare. O decizie corectă pentru a putea asigura finanțarea unor obiective, astfel încât în 2026, în iulie, cum spunea liderul grupului USR, să avem finalizate aceste proiecte.
Am dat trei exemple
Deja am dat trei exemple: infrastructură, sănătate și educație, care practic, ne va ajuta să aducem România la nivelul următor de dezvoltare și ce e cel mai important, să creăm calitatea vieții, să îi aducem pe românii care au plecat în străinătate, acasă. Prin educație, să aibă toți acces la un salariu mai bun și la o viață mai bună”, a spus Emil Boc, joi, în cadrul emisiunii „În faţa naţiunii” , moderată de Sabina Iosub, potrivit Antena 3.