Ce nu știai despre nuci. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a oferit precizări importante despre nuci. Iată care sunt beneficiile pentru organism și care este porția corectă de oleaginoase pe care este bine să o consumi.
„Primul produs de pe raftul meu virtual îl găsiți gratis pe stradă, acum, în sezon. Astea sunt nucile pe care l-am strâns astăzi din curtea blocului. Nimeni nu le băga în seamă, probabil am și uitat că sunt comestibile-de atâta stat cu ochii în telefoane.
✅Plus-uri:
-superfood și brain-food la un loc (că nu degeaba au forma unui creier)
-singurele oleaginoase care conțin acizi grași esențiali Omega 3 și iod
-bogate în fibre, vitamina E, acid folic, magneziu, potasiu, zinc, cupru, seleniu și fier
Ce nu știai despre nuci. Nutriționist: Porția corectă, miezul de la 4 nuci
‼️Minus-uri:
-65% grăsime (față de 45-50% în fistic sau migdale)
-10% proteine (față de 25% în fistic sau migdale)
-densitate calorică mare adică 600-650 cal/100g
Porția corectă: 25-30g (aprox 200cal), adică miezul de la 4 nuci”, a scris Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe Instagram.