Lifestyle

Ce face demonizarea alimentelor corpului uman. Sfat pentru toţi, dezvăluit de un nutriționist celebru

Ce face demonizarea alimentelor corpului uman. Sfat pentru toţi, dezvăluit de un nutriționist celebru

Ce face demonizarea alimentelor. Nutriționist și antrenor de fitness, Cori Grămescu, a vorbit despre demonizarea alimentelor. Specialistul spune că această atitudine NU este normală și NU este sustenabilă.  Mai mult, oamenii trebuie să cultive o viziune flexitariană în legătură cu alimentația, să fiți flexibili și împăciuitori cu poftele voastre, pentru că o alimentație echilibrată, o alimentație care se desfășoară normal este una care ne face să ne simțim deopotrivă statisfăcuți, explică nutriționistul.

„O atitudine foarte rigidă în privința alimentației, aceea în care ne luptăm cu toată ființă să restricționăm toate alimentele care ne tentează este genul de atitudine care NU este normală și NU este sustenabilă. Și nu este ceva ce ar trebui să vă doriți de la voi înșivă. Încercați prin resursele voastre să cultivați o viziune flexitariană în legătură cu alimentația, să fiți flexibili și împăciuitori cu poftele voastre, pentru că o alimentație echilibrată, o alimentație care se desfășoară normal este una care ne face să ne simțim deopotrivă statisfăcuți (ne satisface nevoia de confort, de plăcere) și totodată ne face ca în cea mai mare parte a timpului să avem grijă de corpul nostru și să îl tratăm cu respect.

Demonizarea alimentelor nu face decât să ne deterioreze relația cu alimentele, corpul nostru și chiar sănătatea, pentru că echilibrul vine tocmai din diversitatea și flexibilitatea alimentară”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Cori Grămescu a spus cât de important este pentru organism consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate.

„Consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate, este esențial pentru un plan alimentar eficient pentru a vă menține rezultatele în timp. De asemenea, dacă vorbim de slăbire, trebuie să fim atenți și la ajustarea porțiilor: 30-50g porția de pâine, 30-50g înainte de fierbere porția de paste, orez, mălai, 100-150g porția de cartof, 200-350g porția de fructe, minimum 200g porția de legume. Și, desigur, hidratarea și mișcarea nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea”, explică Cori Grămescu.

Cori Grămescu: „Este imposibil să faceți schimbări de durată peste noapte”

„Antrenamentele sunt importante pentru că ne ajută să construim masa musculară și asta înseamnă că avem și mai multă eficiență a metabolismului, ne ajută să controlăm stresul, pentru că în momentul în care ne concentrăm să avem atenția în corp, să facem sport cu mindfulness, cu atenția adusă asupra întregului nostru corp, nivelul nostru de stres scade, pentru că reușim să ne concentrăm asupra unor lucruri ce stau sub controlul nostru.

Pe lângă componenta de reducere a stresului, sportul are capacitatea de a corecta compoziția corporală, de a crește eficiența compoziției corporale în așa fel încât raportul dintre masa corporală și masa grasă să fie într-adevăr optim d.p.d.v metabolic. Avem nevoie de o masă musculară de bună calitate, de un sistem osos puternic și de o masa grasă care să nu depășească 24% din întregul nostru corp, tocmai pentru a ne feri de riscurile de îmbolnăvire

Și nu îl ultimul rând, aveți răbdare și priviți lucrurile obiectiv, pentru că este imposibil și nesănătos să faceți schimbări de durată peste noapte și să recuperați anii de dezechilibre alimentare și sedentarism în câteva săptămâni”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.