Social

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

aditivi alimentari
sursa foto: arhiva companiei

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt substanțe adăugate în timpul procesării alimentelor pentru a le îmbunătăți gustul, aspectul și pentru a le prelungi durata de păstrare.

Aditivii alimentari, cunoscuți și sub denumirea de „E-uri”, au ca scop să îmbunătățească gustul, să ofere o textură și o culoare atrăgătoare și să mărească termenul de valabilitate. Aceștia pot proveni din surse naturale sau pot fi produși sintetic.

Iată câteva dintre alimentele care conțin cei mai mulți aditivi alimentari cu potențial cancerigen:

– Carnea procesată și mezelurile din comerț, cum ar fi salam, cârnați, șuncă presată, parizer, bacon și crenvurști.
– Dulciurile și produsele de cofetărie.
– Sucurile „fără zahăr” care sunt îndulcite cu aspartam.
– Produsele de patiserie, inclusiv foietajele.
– Produsele fast-food.
– Produsele semipreparate și gata de consum, cum ar fi pizza congelată, foietajele congelate și șnițelele congelate (precum cordon bleu), potrivit RTV.