Lifestyle

Ce aliment preferat are fiecare organ din corpul nostru. Aici se ascunde și vindecarea. Video

Programul Tomata
Infoactual

Fiecare problemă medicală are o rădăcină spirituală. Oamenii care au probleme cu iubirea dezvoltă afecțiuni ale inimii, cei care au alergii înseamnă că nu le place ceva din viața de zi cu zi, durerile de cap vin de la deconectarea cu divinitatea și exemplele ar putea continua. Nutriționiștii, pentru că despre ei vom vorbi în cele ce urmează, au descoperit, la rândul lor, că vindecarea vine dacă oferim fiecărui organ alimentul preferat.

Ce aliment preferat are fiecare organ din corpul nostru. Aici se ascunde și vindecarea. Video

Pentru organismul uman, cheia sănătăţii este alimentaţia echi­librată – legume, fructe, verdeţuri, cereale, carne şi lactate. Nici o grupă de alimente nu trebuie să lipsească, dar nici să nu fie peste măsură. Dincolo de această regulă generală însă, fiecare organ are propria “preferinţă” pentru un aliment anume, cel care îi furnizează cantitatea optimă de nutrienţi esenţiali pentru buna lui funcţionare.

Creierul se dezvoltă cu acizii graşi din peşte

Cercetările medicale au stabilit că există o legătură strânsă între acizii graşi Omega 3, care se găsesc în peşte, şi memorie. Un studiu intreprins de profesori de la Universitătea din Pittsburg arată că la persoanele care mănâncă peşte cel puţin o dată pe săptămână, zonele cerebrale asociate cu procesul de învăţare/memorare sunt mai dezvoltate. Specialiştii atrag atenţia însă că modul de preparare este foarte important: prin prăjire, acizii graşi sunt distruşi, deci peştele trebuie gătit la cuptor sau pe grătar.

Muşchii vor banane

Cei care merg la sală ştiu lecţia: înainte de antrenament trebuie să ia o masă uşoară şi energizantă, iar cea mai bună soluţie este să mănânce o banană. Fructul numărul unu pentru sportivii de performanţă şi pentru amatorii care vor să îşi dezvolte masa musculară, banana conţine un veritabil cocktail de nutrienţi esenţiali pentru dezvoltarea masei musculare: acid folic, vitamine (A, C, E, B1, B2, B3, B6, K), potasiu şi calciu.

Părul are nevoie de vitamina C

Vitamina C se găsește din abundență în verdeața proaspată, pătrunjelul conținând o cantitate de vitamina C mai mare decât o lămâie de exemplu. Consumați zarzavat proaspăt în salate sau sosuri pentru a vă menține părul sănatos. Aceste vegetale conțin de asemenea și o concentrație importantă de zinc, un mineral esențial pentru oprirea căderii părului.

Ochii preferă morcovii

Betacarotenul este precursorul vitaminei A, fără de care noi nu am putea vedea. Aceasta vitamină activează funcțiile celulelor cu rol vizual, contribuind la o bună vedere și la sănătatea generală a ochilor. Vitamina A se găsește din belșug în morcovi, dar și în vegetalele portocalii. Atenție însă, vitamina A este rapid distrusă de caldură, de aceea este recomandat să consumați aceste alimente în stare proaspătă.

Ce preferință au plămânii

Broccoli, varza, kale, gulia, ridichile – aceste alimente joacă un rol important în curățarea plămânilor, aducând totodată un aport în tratarea anemiilor și în restabilirea oxigenării organismului.

Inima are nevoie de roșii

Roșiile se aseamană foarte mult cu structura inimii, având camere cu semințe asemanatoare cavităților inimii. Roșiile sunt asociate cu scăderea tensiunii arteriale și în medicina naturistă acestea sunt recomandate persoanelor cu risc cardiac.

Intestinele preferă grăsimile bune

Grăsimile vegetale, nepreparate termic, ajută în detoxifierea și refacerea mucoasei intestinale și colonice. Încercați să consumați mai des avocado, un fruct recunoscut pentru beneficiile sale unice asupra sănătății.

Intestinele preferă cireșele, dar în cantitate limitată. Antocianina, pectina, quercetina și fitosterolii sunt substanţele care fac din cireşe recomandarea principală pentru sănătatea intestinelor.

Antocianina este un antioxidant puternic, ce stimulează distrugerea celulelor canceroase, în special în intestine și colon; pectina este o fibră solubilă ce dă pinteni digestiei; quercetina sporeşte rezistenţa membranelor celulare în faţa atacului radicalilor liberi; iar fitosterolii scad colesterolul.

Sistemul osos prefera citricele

Aceste fructe sunt bogate în vitamine, chiar și vitamina D, dar și nutrienți de care oasele noastre au nevoie pentru a-si mentine structura și rezistența. Un smoothie cu fructe în cateva dimineți pe săptămână poate face minuni pentru oasele voastre.

Unghiile preferă semințele

Semințele de in, de floarea-soarelui, de cânepă, de chia, de susan etc. sunt bogate în nutrienți și uleiuri care ajută unghiile să devină mai rezistente, prevenind exfolierea sau ruperea acestora.

Pielea fină cu coacăze negre se ţine

Resveratrolul este considerat a fi cel mai puternic antiozidant din natură, fiind de 50 de ori mai activ decât vitamina C. Resveratrolul inhibă procesele de îmbătrânire și este apreciat în lumea medicală pentru efectele sale anticancerigene, menționează același studiu.

Resveratrolul se găsește în fructele de pădure si în toate vegetalele care păteaza în culoarea mov, căci acesta este de fapt un pigment. De exemplu strugurii, afinele, coacazele, zmeura și alte fructe de padure, dar și vișinele sunt bogate în resveratrol, care este optim pentru organismul uman.