Lifestyle

Ce alegeți: Super-autobuzul casă pe roți, cu garaj generos și preț exorbitant sau autobuzul clasic, autohton. VIDEO

Ce alegeți: Super-autobuzul casă pe roți, cu garaj generos și preț exorbitant sau autobuzul clasic, autohton. VIDEO

Dacă am avea un astfel de autobuz probabil că nu mai trebuie să ne gândim la factura de gaz și electricitate. Poate aceasta este explicația prețului exporbitant, de domeniul fanteziei pentru mulți dintre noi.

Ce alegeți: Super-autobuzul casă pe roți, cu garaj generos și preț exorbitant sau autobuzul clasic autohton. VIDEO

O companie din Germania, Volkner, a creat un super-autobuz care are şi un garaj încorporat, în care încape un Ferrari. Prețul autobuzului este de două milioane de euro.

De ce este așa de scump

Autobuzul e atât de scump, pentru că are o abordare absolutistă la fiecare mic detaliu. Acest vehicul uriaș are o culoare roşie dominantă pe exterior şi un motor de Volvo, adus la 530 CP, dar şi un habitaclu ce oferă condiţii de iaht sau de hotel de cinci stele.

În interior există o sufragerie mare, luxoasă şi un dormitor cu pat de mărime completă, scrie piataauto.md. Autobuzul are panouri solare, şi baterii la bord, încât nu mai are nevoie de un generator diesel suplimentar. Un garaj este poziţionat între cele două axe, în partea inferioară.

Un mecanism hidraulic coboară podeaua garajului şi ridică autobuzul, pentru a scoate maşina. Garajul are dimensiuni generoase, iar înăuntru poate să încapă şi o altă mașină, oricare ar fi ea.

Sau călătoria cu autobuzul autohton, din Epoca de Aur

Ipotetic, pentru că autobuzele din Epoca de Aur nu mai există. Avem, acum, altele noi. Cel puțin în București și marile orașe. Dar să știți că autobuzele care merg în localitățile mici sau în sate, sunt din generația veche, da, epoca de aur, așa cum multe le avem de pe atunci: drumuri, poduri și blocuri. Iar despre preț, clar că scădem toate zerourile de la autobuzul de mai sus, deci, ieftin ca braga.

Imediat ce se deschid uşile, oamenii se înghesuie pe scări. Își mai dau şi coate, pentru că primii care intră ocupă şi un loc pe scaunele cu tapiţerie din vinilin scorojită şi crăpată de anii scurşi şi de prea multele trupuri perindate pe aici. Materialul merită citit click aici.

Și încă un amănunt, poate o să râdeți, dar să știți că, la Chișinău, multe autobuze încă arată așa, iar cele din sate și mai rău de atât, pentru că au rămas din era sovietică și până astăzi exact așa.

Foto: ZdI/evz