În speranța că medicii din străinătate sunt mai buni, un bărbat din România a pornit pe drumurile străinătății, pentru a recurge la o operație medicală oftalmologică.
Caz halucinant. A plecat cu gândul să vadă, dar a rămas orb. Medicul i-a operat ochiul sănătos. Motivul e mai uimitor
Un bărbat român avea un singur ochi cu care vedea foarte bine. Dar dorința lui din suflet era să își vadă visul împlinit, prin intervenția chirurgicală la ochiul bolnav, care îi oferea posibilitatea să aibă funcționali ambii ochi. Numai că nu a fost să fie așa din cauza unui medic care, în loc să intervină la ochiul bolnav, l-a operat pe cel sănătos.
Un bărbat și-a pierdut vederea după ce un medic de la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia, i-a operat din greșeală ochiul sănătos în locul celui bolnav în timpul unei operații, a relatat, miercuri, agenţia TARS, citată de Agerpres.
Când omul în cauză și-a dat seama a vrut să ceară socoteală medicului. Și, surpriză, spitalul i-a comunicat că respectivul doctor nici măcar nu mai lucrează la instituția sanitară, unde fusese operat.
Medicul care a efectuat operaţia nu se mai află în contact cu pacienţi, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava.
Singurul lucru pe care l-a putut face spitalul pentru pacientul operat la ochiul greșit a fost să acorde asistență psihologică gratuit, atât pentru el, cât și pentru ceilalți mebrii ai familiei sale.
Spitalul a oferit victimei şi familiei sale consiliere psihologică şi sprijin pentru a face faţă consecinţelor.
Potrivit TASR, autoritatea de supraveghere sanitară a demarat o anchetă cu privire la circumstanţele în care s-a produs acest incident fără precedent, după cum au spus chiar oficialii slovaci.
Aceasă țară se confruntă cu o criză acută a personalului medical, din acest motiv există credința că pacientul în cauză a fost o victimă a împrejurărilor ce țin de nemulțumirea cadrelor medicale.
Greşeala tragică s-a petrecut pe fondul unei dispute de mare anvergură, în sectorul sanitar slovac. În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunţat că aproximativ 3.000 de medici sunt pregătiţi să îşi dea demisia, în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar condiţiile de muncă din ce în ce mai greu de suportat și nu se îmbunătăţesc.
Din cauza unui exod de personal, în special în Cehia şi Austria, medicii care au rămas totuși în Slovacia sunt suprasolicitaţi de câţiva ani, situaţia fiind agravată și de pandemia de coronavirus.
Foto: pixabay